Destinatii Europene

Circuit 2018 Paşte in Etiopia leagănul umanit

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana - Paste
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
15 zile
Valabilitate Oferta:
30/03/2018 - 13/04/2018
Pret Total:
2980 € (198.67€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:


“Regina din Saba, Sfântul Chivot al Legii şi triburile din Valea Omo”

PAŞTE ÎN E T I O P I A
LEAGĂNUL UMANITĂŢII

Addis Abeba – Arba Minch – Lacul Chamo – Jinka – Turmi – Valea Omo – Konso – Langano – Axum – Lalibela – Gondar – Bahar Dar – Lacul Tana

Petreceţi Sfintele Sărbători de Paşte în cea de-a doua ţară ortodoxă după Rusia, în unica ţară din lume în care Calendarul Iulian este încă oficial, într-o “insulă” de ortodoxie, într-o Africă musulmană sau păgână, într-una dintre cele mai interesante destinaţii creştine, în Etiopia, locul originii omenirii. Vă invităm într-un tur istoric în partea de nord a ţării, pentru că Etiopia este o ţară cu un trecut antic, unde veţi „urmări paşii” Reginei din Saba şi al Regelui Solomon, vă veţi simţi binecuvântaţi în apropierea Sfântului Chivot al Legii şi veţi fi încântaţi de zona Lacului Tana, un fel de Bucovină a Etiopiei. Munţi înalţi, ape albastre sau de culoarea ceaiului, savane, Valea Marelui Rift, expediţia etnografică în Valea Omo din sudul Etiopiei, ultimul bastion al comunităţilor tribale, sunt numai o parte dintre motivele pentru care nu ar trebui să refuzaţi această invitaţie unică!

Perioada: 30.03 – 13.04.2018

Ziua 1 / 30.03.2018: Bucureşti – Frankfurt – Addis Abeba
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare cu zborul LH 1423 spre Frankfurt (06:05 / 07:35), de unde se va pleca spre Addis Abeba cu zborul LH 598 (10:30 / 20:45). Sosire în capitala Etiopiei, a patra metropolă ca mărime din Africa, cunoscută şi sub denumirea de “floare nouă”, deoarece oraşul a fost fondat relativ recent, în anul 1886, de către Împăratul Menelik al II-lea şi soţia sa Împărateasa Taitu, la poalele falnicului munte Entoto, care are o înălţime de 3.200 m. Întâlnire cu reprezentantul local şi transfer la hotel pentru cină şi cazare la Hotel Caravan (sau similar).
Ziua 2 / 31.03.2018: Addis Abeba – Arba Minch
Mic dejun. Dimineaţa ne vom îmbarca în vehicule 4x4 şi vom porni spre sud, în direcţia Arbaminch, spre zona lacurilor din regiunea Riftului. Vom face o oprire la unul dintre lacurile de crater de la Debre Zeit, Lacul Bishoftu, de itinerarul nostru va continua spre sud, unde vom admira lacurile Văii Marelui Rift de la Ziway, unde trăiesc foarte multe specii de păsări. Pe parcursul drumului vom face o pauză de prânz în Wolayta Sodo, după care ne vom deplasa spre satul Chencha al tribului Dorze, care locuieşte pe muntele care domină zona. Cei din tribul Dorze sunt poate cei mai dezvoltaţi indigeni, fiind foarte muncitori; ei sunt cei care “îmbracă” toată zona, fiind ţesători renumiţi, dar nu numai hainele celor din Dorze sunt faimoase, ci şi colibele lor de bambus înalte de 8-12 metri. Traseul va continua spre Arbaminch, oraşul celor 40 de izvoare, fiind în acelaşi timp și cel mai mare târg din sudul ţării, cel mai important oraş din colţul de sud-vest al ţării, poarta de acces către zona tribală a Văii Omo. Cină şi cazare la Paradise Lodge (sau similar).
Ziua 3 / 01.04.2018: Arba Minch – Lacul Chamo – Jinka
Mic dejun. Plimbare matinală cu barca pe Lacul Chamo, prilej de a vedea cei mai mari crocodili africani, hipopotami şi foarte frumoase păsări de apă, precum Kingfisher şi Fish Eagle. Lacul Chamo face parte din Parcul Naţional Netschsar, în limba amhară “iarbă albă” sau “câmpia albă”. Microclimatul este identic cu cel din Masai Mara sau Serengeti, aici trăind peste 300 de specii de mamifere. Principala atracţie o reprezintă desigur fauna, mai precis crocodilii, hipopotamii, pelicanii şi multe alte păsări de baltă. “Crocodile Market” este locul din Africa cu cea mai mare concentraţie de crocodili în libertate. Va fi un adevărat spectacol să vedem multe specimene de crocodili, unele chiar gigantice, navigând elegant pe lângă barca noastră sau stând la soare, alături de pelicani. Parcul este populat de o mare varietate de animale precum Kuduminuskul Dik Dik, zebra Burchell, gazelele Grant, specia endemică de antilope Swayne etc. Dejun în timpul vizitelor. Ziua va continua cu deplasarea spre Jinka, unde vom vizita Muzeul Etnologic al Văii Omo. Cină şi cazare la Eco Lodge (sau similar).
Ziua 4 / 02.04.2018: Jinka – Turmi
Mic dejun. Astăzi vom traversa Parcul Naţional Mago către cel mai original şi interesant trib din Valea Omo, tribul murşilor care numără numai vreo 6500 de suflete. Celebrii murşi sunt semi-nomazi, locuiesc în sezonul uscat pe pantele vestice ale Văii Omo, unde cultivă sorg, porumb şi legume, unde vânează şi pescuiesc, iar în sezonul umed îşi pasc cirezile în stepa Tama. Bărbaţii murşi sunt războinici recunoscuţi iar femeile sunt renumite pentru farfuriile introduse în buză şi coarne în urechi, obicei considerat semn de frumuseţe. Dejun la Jinka. În continuarea zilei ne vom deplasa catre Turmi. Vom avea prilejul de a vedea membrii mai multor triburi diferite, inclusiv membrii ai triburilor Hamer. Deoarece lunea este zi de târg, toţi cei aflaţi în piaţă sunt implicaţi în activităţile tradiţionale de vânzare a produselor de artizanat locale, inclusiv tigve ornate, alături de legume, mirodenii, unt, lapte şi tutun. Seara vom participa la un spectacol de dans oferit de cei din tribul Hamer, denumit Evangadi. Cină şi cazare la Turmi Lodge (sau similar).
Ziua 5 / 03.04.2018: Turmi – Valea Omo – Konso
Mic dejun. Astăzi ne vom deplasa aprox. 70 km spre sud-vest, la Omorate, pentru a vizita tribul Dasenech. Omorate se află situat pe malurile Râului Omo, unde semi-nomazii Dasanech își protejează colibele ușoare cu spini de la animalele sălbatice. Ne vom deplasa apoi spre Konso, prilej cu care vom admira peisajul “ondulat” al zonei. Zona Konso este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, datorită tradiţiilor ancestrale deosebite care se întind pe parcursul a 21 de generaţii (peste 400 de ani). Pe parcurs vom avea dejunul și vom vizita așezările oamenilor Tsemay, cunoscuți pentru pălăriile lor speciale. Cină şi cazare la Kanta Lodge (sau similar).
Ziua 6 / 04.04.2018: Konso – Langano
Mic dejun. Dimineața ne vom deplasa spre un sat al triburilor Konso, în care indigenii sunt în majoritatea lor încă animişti, fiind poate unul dintre cele mai “civilizate” triburi din zonă și fiind cunoscut atât pentru sistemul unic de terasare a dealurilor, care permite o intensă cultivare şi irigare a culturilor, cât şi pentru statuile funerare confecţionate din lemn, numite “waga”. Interacțiunea neobișnuită dintre om și natură a fost onorată în iunie 2011, cu numirea sa ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom pleca apoi spre Langano, pe traseu având posibilitatea de a vedea oamenii din Gedeo și Sidama și peisaje foarte frumoase. Muntele Arsi, care se ridică la peste 4000 de metri în partea de est a orașului Langano, oferă o scenă minunată în spatele căreia se ridică soarele de dimineață. Dejun în timpul vizitelor. Vizită scurtă în Parcul Național Abijta Shala, unde trăiesc numeroase specii de păsări și mamifere. Cină şi cazare la Sabana Beach Resort (sau similar).
Ziua 7 / 05.04.2018: Langano – Addis Abeba
Mic dejun. În prima parte a zilei vom vizita Parcul Național Abijata Shala pentru a ne bucura de natură și a vedea diverse specii de animale cum ar fi maimuțele Colobus și păsările flamingo. Acest parc include lacurile Abijata și Shala despărțite de un un relief muntos. Cel mai înalt vârf din parc este Mt. Fike cu o altitudine de 2075 m, situat între cele două lacuri. O altă atracție a parcului o constituie numeroasele izvoare termale. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Addis Abeba. Pe traseu ne vom opri la Melka Kunture, unul dintre cele mai importante situri preistorice, după care vom descoperi ciudata şi enigmatica Tiya care este printre cele mai importante dintre cele aproximativ 160 de situri arheologice descoperite până în prezent în regiunea Soddo, la sud de Addis Abeba. Sit-ul conține 36 de monumente, inclusiv 32 de stelae sculptate (stâlpi funerari sculptaţi), acoperite cu simboluri, dintre care majoritatea sunt dificil de descifrat, fiind rămășițele unei culturi antice etiopiene a căror vârstă nu a fost încă stabilită cu precizie. Dejun în timpul vizitelor. Pe drumul către Addis Abeba vom vizita așezările oamenilor Gurage. Cină şi cazare în Addis Abeba la Hotel Caravan (sau similar).
Ziua 8 / 06.04.2018: Addis Abeba – Axum
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Axum. Zi dedicată vizitării oraşului sfânt Axum, centru istoric şi religios al Etiopiei, fostă capitală a Regatului Aksum, cândva cel mai puternic regat situat între Imperiul Roman de Răsărit şi Persia. Akxum-ul este considerat a fi leagănul civilizaţiei etiopiene, cu o istorie mai veche de 3.000 de ani, cu ruine ale oraşului care datează încă din sec. I-VII. Obeliscuri monolitice, stelae gigantice, morminte regeşti, ruine ale Palatului Passion etc., toate stau mărturie cu privire la nivelul excepţional de civilizaţie, fapt pentru care începând din anul 1980 face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Mult timp după declinul politic de la sfârşitul sec. al VII-lea, împăraţii etiopieni au continuat să se încoroneze în Axum. Vom avea prilejul de a vedea monoliţii din piatră, consideraţi a fi unele dintre cele mai misterioase monumente din lume; cel mai mare monolit din lume, care se găseşte aici, cântăreşte aproximativ 500 de tone şi are 33 metri lungime. Vom vizita Palatul Reginei din Saba şi mormintele regilor. Dejun în timpul vizitelor. După-amiază vom avea prilejul de a participa la

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DAL TRAVEL