Bijuteria Oceanului Indian
MADAGASCAR
ANTANANARIVO – ANDASIBE – MANTADIA – BEHENJY – ANTSIRABE – AMBOSITRA
RANOMAFANA – FIANARANTSOA – AMBALAVAO – ANJA – ISALO – TOLIARA
Un circuit de neuitat, in care veti vizita Madagascar-ul, “bijuteria Oceanului Indian”, unic pe planeta, al carui element definitoriu este exotismul absolut! Calatoria pe care v-o propunem in enigmaticul Madagascar sau „Marea Insula Rosie”, care a stat mai mult de patru decenii sub semnul steagului negru cu cap de mort al piratilor, va va oferi prilejul de a afla cate ceva din traditiile si obiceiurile vechi de sute de ani ale triburilor de aici, cultura lor fiind inca cufundata in magie si practici tabu. Veti vizita cele mai importante parcuri nationale in care veti descoperi unul dintre cele mai bogate ecosisteme de pe glob, deoarece nicaieri in lume nu mai exista atatea specii de lemurieni, de cameleoni, de plante carnivore si, nu in ultimul rand, atatia baobabi!
Perioada: 09.09 – 21.09.2016
ZIUA 1 / 09.09.2016: BUCURESTI – ISTANBUL – ANTANANARIVO
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 20:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines, zbor TK 1046 (21:50 / 23:15) de unde se pleaca spre Antananarivo cu zborul TK 160 (01:25 / 14:15).
ZIUA 2 / 10.09.2016: ISTANBUL – ANTANANARIVO
Sosire la Antananarivo. Intalnire cu reprezentantul local, care va insoti grupul pentru transfer la hotel. Cina si cazare la hotel.
ZIUA 3 / 11.09.2016: ANTANANARIVO
Mic dejun. Dimineata vom vizita situl Ambohimanga, unde se afla ruinele fostului palat regal, leaganul dinastiei Merina, citadela veche, considerata in trecut loc sacru in care niciun strain nu putea intra. Ambohimanga, orasul sfant sau orasul albastru, a fost capitala statului malgas si a intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO in anul 2001, impresionand prin uriasul disc de la intrare si prin ansamblul ritualurilor religioase. In continuarea zilei ne vom intoarce la Tana, denumirea prescurtata pentru Antananarivo, care provine de la cuvintele “antana”, in traducere din limba malgasa “oras” si “arivo”, care inseamna “mii”, denumire data in amintirea celor o mie de razboinici care protejau regina in epoca Dinastiei Merina. Fondat in anul 1625 de regele Andrianjaka, orasul a fost pentru o vreme, incepand cu anul 1793, capitala regilor Merina, iar dupa ce regele Radama I a cucerit insula, unificand micile regate, Antananarivo a devenit capitala intregii insule. Capturat in1895 de catre francezi, Antananarivo a fost incorporat in Protectoratul Madagascar. Tana a fost construit pe trei niveluri: Palatul Reginei – Queen’s Palace, alaturi de Satul Regal – Royal Village sau Rova care domina orasul, fiind o zona rezidentiala in care se afla casele fostilor nobili, nivelul intermediar cunoscut si sub denumirea de Platoul Colbert si centrul, partea de jos (vechea mlastina). Vom explora orasul vechi colonial si cartierele sale celebre, Isoraka si Analakely, vom vedea Gara Soarano, principala gara din oras, numele sau insemnand “apa buna”, denumirea fiind probabil influentata de faptul ca a fost construita langa o fantana. Urmeaza apoi Biserica Martirilor, Lacul Anosy, iar in final vom face o vizita la Piata de artizanat Digue, cea mai mare de acest fel de pe insula. Cina si cazare la hotel.
ZIUA 4 / 12.09.2016: ANTANANARIVO – PARCUL NATIONAL ANDASIBE
Mic dejun. Plecare matinala spre rezervatia de reptile si insecte de la Peyrieras in Marozevo, cunoscuta si sub denumirea de Ferma de Reptile Mandraka, ferma detinuta de naturalistul Andre Peyrieras, unde vom avea posibilitatea de a observa reptilele si nevertebratele de pe insula, precum cameleonul, soparla gecko, fluturi, crocodili si alte cateva mamifere. In continuarea zilei ne vom indrepta spre orasul Moramanga pentru a vizita piata sa plina de culoare. Dupa amiaza vom ajunge in Parcul National Andasibe care este divizat in Parcul National Mantadia si Rezervatia Analamazaotra sau Perinet, parc care adaposteste specii unice de lemuri. Parcul National Andasibe cu o suprafata de aprox. 800 ha, este o arie protejata pentru fauna sa endemica, precum cameleoni, 11 specii de lemuri, o mare diversitate de pasari, dar si pentru flora sa deosebita, care include si specii rare de orhidee. Cina si cazare la Vakona Forest Lodge (sau similar). Vizita nocturna in rezervatia privata a lodge-ului, ocazie cu care vom putea surprinde si identifica cateva specii endemice nocturne de lemuri, cameleoni si broaste.
ZIUA 5 / 13.09.2016: PARCUL NATIONAL ANDASIBE
Mic dejun. Astazi ne vom indrepta spre Rezervatia Analamazaotra (Perinet), cea mai cunoscuta si vizitata zona protejata din Madagascar, pentru a descoperi viata salbatica a padurii tropicale. Parcul National Perinet este cunoscut sub numele de “casa lemurilor”. Traseul pe care il vom urma in rezervatie are scopul de a surprinde lemurul Indri-Indri, cel mai mare lemur de pe insula. Vizita continua in rezervatia adiacenta Mitsinjo pentru a observa indeaproape lemurul Indri precum si diferite specii de cameleoni. Cina si cazare la lodge.
ZIUA 6 / 14.09.2016: PARCUL NATIONAL ANDASIBE – BEHENJY – ANTSIRABE
Mic dejun. Astazi vom merge pe celebrul drum RN7 (Route Nationale 7, cel mai important drum national din tara, utilizat frecvent in tururile turistice si nu numai) care traverseaza zona muntoasa malgasa. Traseul pe care-l vom urma ne va incanta prin peisajele frumoase cu remarcabile culturi de orez terasate, iar in orasul foie-gras-ului, Behenjy, veti putea degusta diferite sortimente din acest aliment delicios. Dupa-amiaza vom ajunge in Ambatolampy, unde vom avea ocazia de a observa tehnica de prelucrare a aluminiului. In continuare vom pleca spre Antsirabe, oras colonial francez. Cina si cazare la hotel.
ZIUA 7 / 15.09.2016: ANTSIRABE – AMBOSITRA – PARCUL NATIONAL RANOMAFANA
Mic dejun. Dimineata vom face un tur cu pousse-pousse (similar ricsei din India) pentru a vizita centrul acestui vechi oras, Antsirabe, cu aerul sau de “belle epoque”, al treilea oras ca marime din Madagascar. Datorita altitudinii ridicate, aprox.1.500 m, este cel mai racoros loc de pe insula, climatul fiind probabil motivul pentru care misionarii norvegieni au ales acest loc pentru a se stabili in anul 1872. Numele orasului inseamna “locul cu multa sare”, facandu-se referire la numeroasele izvoare termale ale orasului care i-au conferit denumirea de “Vichy Malgasa”. Turul orasului include piata mica Antsena Kely, catedrala, gara, cateva cladiri coloniale franceze, Bulevardul Independentei si Hotelul des Thermes. Ne vom indrepta apoi spre sudul insulei, catre Ambositra, capitala artizanatului malgas si totodata centrul industriei lemnului din Madagascar, care se caracterizeaza prin arhitectura deosebita a caselor care au balcoane din lemn sculptat si obloane vopsite in culori stralucitoare. Ambositra este o zona populata in mare parte de triburile Zafimaniry, numiti si “locuitorii padurilor”. Numele orasului Ambositra inseamna “locul cu eunuci”, probabil datorita faptului ca in urma cu cateva secole, tribul Merina a castrat toti razboinicii invinsi ai tribului local Zafimaniry. Influenta culturala a acestui trib poate fi regasita in motivele traditionale ale caselor locale, cu sculpturi complicate. Vom avea prilejul de a intra intr-un centru de artizanat, care expune sculpturi infatisand scene din viata malgasa, mobilier etc., de unde vom si putea achizitiona obiecte traditionale. Dupa-amiaza ne vom indrepta spre Parcul National Ranomafana, situat la 62 km de Fianarantsoa pentru cina si cazare la Setam Lodge (sau similar), situat la intrarea in parc.
ZIUA 8 / 16.09.2016: PARCUL NATIONAL RANOMAFANA
Mic dejun. Plimbare matinala in Parcul National Ranomafana, numele sau insemnand “apa calda” in limba malgasa. Ranomafana este unul dintre cele mai spectaculoase parcuri nationale de pe insula. Datorita accesului facil si a apropierii de drumul RN7, acest parc a devenit unul dintre cele mai vizitate locuri de pe insula, fiind inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom admira cu acest prilej padurea tropicala, numeroase parauri care se varsa in frumosul rau Namorona, diferite specii de plante care se folosesc in scop curativ si multe pasari, dintre care majoritatea sunt endemice. Plimbarea dureaza aprox. 2 ore, prilej pentru a vedea cateva specimene dintre cele 12 specii de lemuri, cameleoni si alte animale. Cina si cazare la Villa Sylvestre (sau similar).
ZIUA 9 / 17.09.2016: FIANARANTSOA – AMBALAVAO – ANJA – PARCUL NATIONAL ISALO
Mic dejun. Dimineata vom porni spre Fianarantsoa, “poarta de acces” catre sud, capitala triburilor Betsileo, care este totodata centru religios catolic cu multe scoli importante. Fianarantsoa este considerata si capitala vinului in Madagascar, aici fiind cea mai mare zona viticola a tarii, motiv pentru care sunt prezente multe fabrici de imbuteliere a vinului. Ne vom deplasa apoi spre Ambalavao, unde vom vedea fabrica de hartie Antemoro, vestigiu al civilizatiei arabe din insula. Similara cu papirusul, hartia este impregnata cu flori si frunze si apoi este folosita pentru albume, abajururi sau ca decoratiuni de perete. Vom putea vedea cu aceasta ocazie cum femeile care lucreaza aici produc hartie manual din coaja de copac. In continuare ne vom indrepta spre Rezervatia Naturala Anja, unde vom avea ocazia de a identifica cu usurinta lemurul cu coada inelata in alb si negru, dar si diversi cameleoni. Ne vom continua drumul, traversand masivul muntos Andrigitra, un loc sacru, ales ca loc de sinucidere colectiva a celor care au preferat sa moara decat sa se predea triburilor Merina. Ne vom indrepta apoi spre Parcul National Isalo, care se gaseste in regiunea Ihorombe din sudul Madagascarului, in vecinatatea oraselor Ranohira, Toliara si Ihosy, primul f
Note:
Total Oferte de Turism (157)
Ultimele Oferte Turistice Postate:
Construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, Madridul a devenit capitală în 1561