Natura salbatica si Festivalul Naadam
MONGOLIA & MONGOLIA INTERIOARA si LACUL BAIKAL
IRKUTSK – LACUL BAIKAL – ULAN-UDE – ULAN BATOR – ELSEN TASARKHAI – KHARKARIN – PARCUL HUSTAI – PARCUL TERELJ HOHHOT BAOTOU – BEIJING
Circuitul pe care vi-l propunem va indeamna sa calatoriti prin trei tari deosebite, in care natura salbatica se imbina cu traditii de mii de ani, unde ortodoxia a construit biserici superbe iar bhudismul temple si manstiri impresionante. De la Lacul Baikal, cu apele limpezi precum cristalul, pana in stepa mongola, tinutul salbatic cu cea mai spectaluloasa bolta stelara, de la enormul desert fierbinte Gobi si dunele de nisip cantatoare pana la Marele Zid Chinezesc, veti calatori printre repere istorice pe care le veti “aseza” pe harta marilor civilizatii, toate marcand destinul Europei si al intregii lumi. Veti calatori prin stravechiul Imperiu Mongol, pe urmele temutului Ginghis Han, veti experimenta innoptarea in iurte si nu in ultimul rand veti avea sansa de a participa la celebrul Festivalul Naadam, care se desfasoara inca din timpurile primului stat nomad, Hurnu, al starmosilor mongoli. O experienta extraordinara care va va trezi interesul pe tot parcursul circuitului si va va face sa vedeti lumea cu alti ochi!
Perioada: 01.07 – 17.07.2016
ZIUA 01 / 01.07.2016: BUCURESTI – MOSCOVA – IRKUTSK
Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 12:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Aeroflot). Plecare spre Moscova cu zborul companiei Aeroflot SU 2035 (14:45 / 17:10) si mai departe spre Irkutsk cu zborul SU 1442 (21:15 / 07:45).
ZIUA 02 / 02.07.2016: IRKUTSK
Sosire la ora 07:45 in inima Siberiei, la Irkutsk. Intalnire cu ghidul local, care ne va insoti la hotel pentru cazare si mic dejun. Dupa preluarea camerelor si o scurta perioada de odihna vom porni in turul de oras. Localitatea a luat nastere din fortul cazac „Ostrog”, care a fost intemeiat pe malul raului Angara in anul 1661 de conducatorul cazac Iakov Pohabov iar in anul 1684 a primit numele de Irkutsk. Dezvoltarea culturala a regiunii se datoreaza in mare parte deportatilor politici rusi, a artistilor si a unei bune parti a aristocratiei ruse. In timpul tarului Nikolai I, nobilii rusi (dekabristi) care s-au revoltat in decembrie 1825, au fost deportati in Siberia, o mare parte din ei ajungand in Irkutsk. Construirea Soselei Siberiene si a liniei ferate a facut ca Irkutsk sa devina unul dintre cele mai importante orase din Siberia de Sud, astazi fiind principalul oras al jonctiunii Trans-Siberianului. Turul panoramic de oras va include cele mai importante monumente si cladiri din centru istoric. Vom vedea Complexul memorial al Decembristilor care cuprinde casele familiilor deportate aici, Catedrala Bogoyavlensky, construita in anul 1723, considerata un monument de arta arhitecturala rusa, Galeria Regionala de Arta, Teatrul Municipal, construit intre anii 1894 - 1897 si renovat complet in anul 1999, Muzeul Regional, Piata Kirov, Casa Alba, un superb monument care dateaza din prima jumatate a sec. al XIX-lea, „Monumentul Turistului”, un monument aparte, dedicat impatimitilor de calatorii, noua statuie a Tarului Alexandru al III-lea, precum si numeroase biserici care intregesc peisajul citadin. Dejun in cursul vizitelor. Dupa pranz vom continua explorarea orasului care s-a dezvoltat prin comertul cu blanuri, metale pretioase, diamante si peste, fiind numit la sfarsitul sec. al XIX-lea, “Parisul Siberian”, scriitorul rus V. Rasputin asemuind orasul cu Londra sau Parisul, afirmand ca “a nu vedea Irkutsk, echivaleaza cu a nu vedea Siberia”. Vom pleca apoi spre una dintre cele mai frumoase manastiri din Siberia, Manastirea Ortodoxa Rusa Znamenskiy, renumita mai ales datorita icoanelor pictate de artisti rusi cunoscuti pe plan mondial, dupa care vom vizita Muzeul Taltsy, un impresionant muzeu etnografic in aer liber. Intoarcere la hotel. Cina. Cazare la Hotel Sun 4* (sau similar).
ZIUA 03 / 03.07.2016: IRKUTSK – LACUL BAIKAL – IRKUTSK – ULAN - UDE (noapte in tren)
Mic dejun. Dimineata vom fi transferati in portul Raketa pentru imbarcarea pe vasul cu care vom face o croaziera pe Lacul Baikal, care inseamna “apa multa”. Lacul reprezinta cea mai mare rezerva de apa dulce din lume, fiind in acelasi timp cel mai adanc lac de pe glob, cu o adancime de 1637 m. Depresiunea lacustra din Siberia de Sud, contine 10% din rezervele de apa potabila ale lumii (exceptand ghetarii). Baikalul poate fi considerat un \\\"muzeu viu\\\", in care traiesc aproximativ 800 de specii de animale si 245 specii de plante endemice. Lacul a fost descoperit in anul 1643 de catre K. Ivanov si V. Kolesnikov, iar cunoscutul calator si diplomat roman Nicolae Milescu Spatarul, cunoscut in descrierile in limba rusa sub numele de Nicolae Spafarovici, in drum spre China, in anul 1675, l-a ocolit prin partea sud-vestica, facandu-i si o descriere amanuntita. De atunci zona a constituit obiectul multor expeditii, fapt care a permis elucidarea problemelor deosebite privind geneza depresiunii, adancimea, regimul hidric, plantele si animalele rare care traiesc in el. Dar Baikalul nu este renumit numai pentru apele sale limpezi precum cristalul ci si pentru peisajele variate care-l inconjoara, de la muntii falnici acoperiti de paduri de conifere, care parca strajuiesc lacul, pana la dunele de nisip si golfurile pitoresti care incanta orice iubitor de natura. Datorita paradisului natural subacvatic care adaposteste o flora si o fauna diversa, dar si datorita frumusetilor peisajelor care-l inconjoara, Lacul Baikal este inclus pe lista Patrimoniului Universal Natural UNESCO. Croaziera ne va purta spre capul Tolsty, renumit pentru plajele sale de nisip dar si spre capul Shumoha si Polovinniy. Dejun la pachet. Principala atractie turistica este stanca cu doua culmi din marmura alba, numita Stanca Samanului, considerata unul dintre cele 9 locuri sfinte ale Asiei, stanca situata in apropiere de locul unde raul Angara iese din lac, acesta fiind singurul rau care curge mai departe din Baikal. Intreaga zi vom putea admira tarmurile spectaculoase ale lacului cu constructii de arta inginereasca, viaducte si poduri peste care trece calea ferata Trans-Siberiana, prilej de a face fotografii inedite cu peisajul lacului Baikal. In jurul orei 19:30, vasul se va intoarce in port, de unde vom fi transferati la gara din Irkutsk pentru calatoria cu trenul spre Ulan-Ude, capitala Republicii Buryatia, o republica autonoma din componenta Federatiei Ruse, unde predomina cultura si limba buryata. Diversitatea peisajelor din Buryatia, poate concura cu succes cu peisajele oferite de Alpii Elvetieni, cu salbaticele stepe din Mongolia si cu campiile sau padurile dese din Rusia. Noapte de cazare in tren in cusete cu 4 paturi.
ZIUA 04 / 04.07.2016: ULAN - UDE
Sosire la ora 05:40 in Ulan-Ude sau “poarta rosie” cum a mai fost denumit orasul inaccesibil turistilor pana in anul 1988. Transfer la Hotel Gesser 3* (sau similar) pentru cazare. Dupa o scurta perioada de odihna si dupa micul dejun, vom porni in turul orasului Ulan-Ude, situat la sud-est de Lacul Baikal pe raul Uda, la confluenta acestuia cu Selenga. Ne vom deplasa spre satul Batranii Credinciosi, care pastreaza ceremonii religioase si cantece de acum 200 de ani. Dejun pregatit de localnici si minispectacol folcloric. In continuarea zilei, vom vizita manastirea bhudista Ivolginsky Datsan, situata in afara orasului, care a fost deschisa in anul 1945 ca singurul centru spiritual din URSS, dupa care s-a transformat in centru monastic, devenind resedinta pentru Khambo Lama, liderul calugarilor bhudisti din Rusia. Viata spirituala este marcata de ritualurile din temple, practicile medicale si un sistem traditional de educatie care se desfasoara in manastire, universitatea buddhista “Dashi Choinkhorling” luand fiinta in anul 1991, langa manastire. Intoarcere in Ulan-Ude pentru cina si cazare.
ZIUA 05 / 05.07.2016: ULAN - UDE – ULAN BATOR (tren)
Mic dejun la pachet si transfer la gara de unde vom porni la ora 6:11, cu trenul, spre granita cu Mongolia si mai departe spre Ulan Bator. Calatoria dureaza 24 de ore si strabate fosta ruta a caravanelor care transportau ceai din China spre Rusia, prin Ulan Bator. Calea ferata a fost constuita in anul 1940 si face legatura cu ruta trans-siberiana. De la Ulan-Ude pana la granita vom parcurge 280 km printr-o regine deosebit de pitoreasca, cu vai inconjurate de munti impaduriti si rauri, cu manastiri bhudiste si sate traditionale. Dupa formalitatile de trecere a frontierei ruse vom continua drumul prin Mongolia, urmand cursul raului Selenga si apoi a raului Orkhnon. Orasul Sukhbaatar, numit dupa un mare lider militar mongol, reprezinta punctul de frontiera din partea mongoleza. Vom strabate stepele ierboase ale Mongoliei calatorind spre Darkhan, al doilea oras ca marime din tara, capitala provinciei Darkhan-Uul, construit in anul 1961 cu sprijinul financiar al fostei URSS. Vom admira privelistile captivante, vom zari iurtele traditionale, camile, cai, ponei si vulturi. Noapte in tren in cusete cu 4 paturi.
ZIUA 06 / 06.07.2016: ULAN BATOR
Sosire la ora 5:00 in capitala Mongoliei, Ulan Bator si transfer la Hotel Bayangol 4* (sau similar) pentru mic dejun si pentru lasarea bagajelor. Dupa o scurta pauza de odihna vom porni sa exploram orasul Ulan Bator, situat pe malurile raului Tuul, in care vom sesiza ca agitatia marilor orase cosmopolite lipseste cu desavarsire. Vom incepe cu Mausoleul Zaisan, ridicat in cinstea eroilor cazuti in cel de-al II lea Razboi Mondial, situat in partea sudica a orasului, pe o colina de unde vom putea surprinde o minunata panorama asupra capitalei. Vom vizita apoi Marele templu buddhist Gandan, cea mai mare manastire activa din tara, al carui nume inseamna “marele loc al bucuriei complete”, unde vom vedea o impresionanta statuie a lui Buddha, Megjid Janraiseg, c
Note:
Total Oferte de Turism (157)
Ultimele Oferte Turistice Postate:
Construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, Madridul a devenit capitală în 1561