Eleganța și noblețea insulelor britanice
ANGLIA - ȚARA GALILOR - SCOȚIA IRLANDA - IRLANDA DE NORD
Londra – Stonehenge – Bath – Bristol – Cardiff – Waterford – Cork – Ring Of Kerry – Killarney Cashel – Dublin – Newgrange – Belfast – Castelul Culzean – Glasgow – Edinburgh – Roslin Durham – York – Lincoln – Stratford Upon Avon – Oxford – Windsor
Insulele Britanice: lumea anglo-saxonă, atât de conservatoare și atât de diversă, cu o istorie amplă și tumultoasă, cu tradiții, cutume, dar și oameni inventivi de la care avem revoluția industrială, mașina cu aburi, dar și fotbalul, legea gravitației, kiltul, ora exactă, whisky-ul, într-un cuvânt leagănul unei civilizații care a jucat un mare rol în evoluția întregii omeniri. O invitație pentru o călătorie prin istorie, începând cu epoca neoliticului, căreia îi aparțin situl de la Stonehenge și necropola de la Newgrange, o călătorie în care veți fi însoțiți de povestiri istorice și legende ale castelelor, o călătorie încărcată de peisaje fermecătoare și de tradiții, o călătorie care atrage deopotrivă prin ospitalitatea și căldura locuitorilor ei.
Perioada: 12.07 – 22.07.2018
Ziua 1 / 12.07.2018: Bucureşti – Munchen – Londra – Stonehenge – Bath – Cardiff
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în fața ghișeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Munchen cu zborul companiei Lufthansa, LH 1657 (06:20 / 07:20), de unde se va pleca spre Londra cu zborul LH 2472 (08:45 / 09:45). Odată ajunși la Londra, circuitul nostru va începe “în forță”, deoarece vom pleca spre Stonehenge, cel mai important sit preistoric al Marii Britanii, pentru vizitarea monumentalului complex megalitic, care și astăzi reprezintă un mister. Traseul va continua spre elegantul oraș georgian Bath, înscris în Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO, vestita stațiune balneară din Marea Britanie, veche așezare romană, o bijuterie arhitecturală desăvârșită, foarte bine conservată. Tur de oraș cu vizitarea Băilor Romane. Plecare spre Cardiff, capitala Țării Galilor cu trecere prin Bristol, vechi port la Atlantic, pentru a admira podul metalic și primul vas cu elice, capodopere inginerești ale lui Isambard Brunel. Cazare la Park Inn by Radisson Cardiff City Centre 3* (sau similar).
Ziua 2 / 13.07.2018: Cardiff – ferry spre Irlanda – Waterford
Mic dejun. Însoțiți de ghidul local, vom face turul panoramic al orașului Cardiff, capitala Țării Galilor, vom vizita Castelul din Cardiff, ale cărui fundații datează de 2.000 de ani. În continuarea zilei vom tranzita o pitorească zonă rurală a Țării Galilor în drumul spre portul din care ne vom îmbarca pe ferry boat, pentru a traversa Canalul George, de la Pembroke la Rosslare, în Irlanda. Vom străbate în continuare sudul Irlandei spre Waterford, unde dacă timpul permite (în funcție de traversarea cu ferry), vom putea vizita noul centru de prelucrare al renumitelor cristale de Waterford. Cazare la Hotel Treacy’s Waterford 3* (sau similar).
Ziua 3 / 14.07.2018: Waterford – Cork – Ring Of Kerry – Killarney
Mic dejun. Plecare spre Cork, al doilea oraș ca mărime al Irlandei, după Dublin, nominalizat în anul 2010 de Lonely Planet în lista “Top 10 destinații de călătorie”, locul din care, în anul 1912, Titanicul a părăsit Europa pentru a se îndrepta către Statele Unite, de unde și-a urmat destinul. Vom face o vizită la cel mai cunoscut producător de whisky din Irlanda și anume fabrica Jameson. Vom putea vedea și înțelege procesul de producție al acestei licori numite de celți “apa vieții” și nu în ultimul rând vom degusta whisky-ul produs aici având astfel posibilitatea de a compara gustul acestuia cu cel al competitorilor săi: scoțienii și americanii. Scurtă oprire în fermecătorul oraș Cork. Călătoria va continua spre Ring of Kerry, cel mai frumos drum panoramic din Europa, cu o lungime de 170 km, care înconjoară Peninsula Iveragh, adăpostind un parc național cu peste 10.000 de hectare, caracterizat printr-o vegetație de tip mediteranean, cu palmieri și iasomie, rododendroni și fuchsia. Frumusețea acestei peninsule este dată de panoramele superbe asupra coastei Atlanticului, munților, mlaștinilor și lacurilor din acest ținut. Într-un astfel de cadru natural, pe malul Lacului Muckross, unul dintre cele 3 lacuri ale Parcului Național Killarney renumite la nivel mondial pentru splendoarea lor, vom vizita (dacă timpul permite), Muckross House, construcție ridicată în anul 1843 de către arhitectul scoțian William Burn, în stil Tudor, conac care în anul 1861 a găzduit-o și pe Regina Victoria. În continuare ne vom îndrepta către Killarney, unde vom face un scurt tur panoramic în timpul căruia vom vedea Catedrala Sf. Maria și Mânăstirea Franciscană. Cazare la Hotel The Heights Killarney 3* (sau similar).
Ziua 4 / 15.07.2018: Killarney – Cashel – Dublin
Mic dejun. Plecare spre nord, trecând prin Munții Wicklow, care oferă priveliști de vis, pentru a ajunge la faimoasa Mânăstire Rock of Cashel, una dintre cele mai vechi mânăstiri-fortăreață din Irlanda, construită direct pe stâncă, fostă reședință a regilor Munster înainte de venirea normanzilor, locul unde în sec. al V-lea Sf. Patrick - protectorul de azi al Irlandei, l-a creștinat pe rege. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Dublin, capitala Irlandei, unde însoțiți de un ghid local, care ne va face un scurt istoric al capitalei irlandeze, vom face un tur panoramic care va include principalele monumente ale orașului, precum Catedrala St. Patrick, Colegiul Trinity, unde se află celebra Carte din Kells, Biblioteca Chester Beatty, O’Connell Street și Monumentul Mileniului, Catedrala Bisericii lui Hristos etc. Timp liber pentru cumpărături și bineînțeles pentru degustarea berii irlandeze Guinness. Vom putea petrece, opțional, o seară într-un PUB irlandez tipic, unde ne vom bucura de o cină acompaniată de muzică tradițională, dans și multă veselie, sărbătorind astfel șederea într-o țară în care ospitalitatea este politică națională. Cazare la Hotel The Belvedere 3* (sau similar).
Ziua 5 / 16.07.2018: Dublin – Belfast
Mic dejun. Itinerariul zilei va continua spre Belfast, capitala Irlandei de Nord, traversând Râul Boyne, acolo unde la 1 iulie 1690 a avut loc marea bătălie dintre catolicii conduși de Regele James și protestanții conduși de William de Orania, bătălie considerată momentul declanșator al luptelor care nu s-au terminat până în zilele noastre, între catolici și protestanți. Dacă timpul permite vom vizita cel mai vechi monument megalitic din Insulele Britanice și anume situl arheologic de la Newgrange, locul celei mai vechi și vestite necropole megalitice din epoca neoliticului, cu o “vârsta” de peste 5.000 de ani, mai vechi decât Stonehenge sau Marea Piramidă a lui Keops din Egipt. Odată ajunși în Belfast, ne vom întâlni cu ghidul local, alături de care vom face un tur panoramic al capitalei Irlandei de Nord care se întinde pe malul stâng al Râului Lagan, oraș care a fost până nu demult teatrul confruntărilor religioase între protestanți și catolici, dar și locul de naștere al Titanicului. Vom avea prilejul să vedem Donegall Square, Primăria, Turnul cu ceas, Universitatea, șantierul naval cu cele mai mari macarale din lume, Royal Avenue, Parlamentul, Catedrala etc. Cazare la Hotel Jurys Inn Belfast 3* (sau similar).
Ziua 6 / 17.07.2018: Belfast – Stranraer – Glasgow – Edinburgh
Mic dejun. Astăzi ne vom îmbarca pe ferry boat-ul cu care vom traversa în Scoția, la Stranraer. Ne vom îndrepta apoi spre Glasgow, însă pe parcurs vom vizita opțional magnificul Castel Culzean, construit pe vârful unei stânci, una dintre cele mai mari realizări ale arhitectului scoțian, Robert Adam. În semn de recunoaștere din partea poporului scoțian, un apartament de la etajul castelului a fost dat în proprietate pe viață generalului Eisenhower. Alături de o colecție de picturi, arme, mobilier și porțelanuri, există și un muzeu care comemorează realizările lui Eisenhower. Ajunși în Glasgow, considerat a fi cel mai popular oraș scoțian, vom face un tur panoramic care va include partea medievală cu Universitatea și Catedrala din sec. al XII-lea, singura catedrală medievală scoțiană care a scăpat de distrugere în timpul lui Henric al VIII-lea și centrul nou, unde vom vedea George Square, Royal Exchange și Primăria. Ne vom deplasa apoi spre Edinburgh, unde ne vom caza la Hotel Haymarket Hub 3* (sau similar).
Ziua 7 / 18.07.2018: Edinburgh
Mic dejun. Zi dedicată vizitării capitalei Scoției, Edinburgh, una dintre cele mai frumoase așezări din lume. Dimineața vom face un tur pietonal însoțiți de ghidul local, alături de care vom vizita partea veche a orașului, în care se află Castelul Edinburgh, situat pe locul unei vechi fortărețe din sec. al V-lea, unde vom putea admira bijuteriile coroanei scoțiene și “Stone of Destiny”, în traducere Piatra Destinului, pe care erau încoronați regii scoțieni. În continuare vom ajunge în New Town, partea nouă a orașului situată la nord de Princess Street, un exemplu de planificare urbană din sec. al XVIII-lea, în contrast cu haosul medieval al orașului vechi. Această juxtapunere arhitecturală care intrigă, nu este egalată de nici un alt oraș european. La est de New Town, Calton Hill este o excrescență vulcanică, care oferă o priveliște superbă asupra orașului. În vârful acestui deal se află Observatorul, cu un dom în stil grecesc, Monumentul Național, o copie neterminată a Panteonului din Atena, Monumentul Nelson și Monumentul Burns. După-amiază ti
Note:
Nu este nici o poza asociata acestei oferte turistice de vacanta. |
Total Oferte de Turism (157)
Ultimele Oferte Turistice Postate:
Construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, Madridul a devenit capitală în 1561