Destinatii Europene

Circuit 2018 Croazieră fluvială de la Sankt Pete

Categorie Oferta:
Destinatii Uniunea Europeana
Tip Oferta Turism:
Circuit
Durata:
11 zile
Valabilitate Oferta:
11/08/2018 - 21/08/2018
Pret Total:
1490 € (135.45€/zi)

Locatie/ Locatii Oferta Turism:

Agrement, Servicii, Facilitati:

Descriere Oferta Turistica:


O incredibilă întoarcere în timp

CROAZIERĂ FLUVIALĂ DE LA
SANKT PETERSBURG LA MOSCOVA

Sankt Petersburg – Mandrogi – Kizhi – Goritsy – Yaroslavl – Uglich – Moscova

Croaziera între St. Petersburg, important centru cultural european, oraş plin de contraste, fondat de țarul Petru cel Mare şi Moscova, capitala Rusiei, este cea mai cunoscută şi cea mai frumoasă dintre toate rutele fluviale, cu o lungime de 1.965 de kilometri şi 18 ecluze. Veţi trăi senzaţia “întoarcerii în timp”, vizitând un sat tradiţional rusesc “viu” numit Mandrogi, veţi explora misterioasa şi de neuitat Insula Kizhi de pe Lacul Onega, cu preţioasa sa arhitectură tradiţională rusă în lemn, veţi păşi într-o atmosferă medievală în Goritsy, o mică localitate de o frumuseţe aproape ireală, câştigătoare în competiţia “noile 7 minuni ale Rusiei” şi veţi avea prilejul să vă plimbaţi şi să vă lăsaţi încântaţi de frumuseţea unora dintre cele mai iubite oraşe din vechea Rusie, care fac parte din Inelul de Aur, respectiv oraşele Yaroslavl şi Uglich. Veţi descoperi o Rusie aşa cum este ea, purtând cu mândrie cei peste o mie de ani de istorie.

Perioada: 11.08 – 21.08.2018

Ziua 1 / 11.08.2018: Bucureşti – Viena – Sankt Petersburg
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 06:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Austrian Airlines). Plecare spre Viena cu zborul companiei Austrain Airlines, OS 768 (08:00 / 08:45) de unde se va pleca spre Sankt Petersburg cu zborul OS 611 (12:50 / 16:25). După sosirea în Sankt Petersburg, "Capitala Nordului" cum i se mai spune, oraş care a fost pentru mai bine de trei secole, centrul politic şi cultural al Rusiei, transfer în port pentru îmbarcarea pe vas. Cină şi cazare pe vas.
Ziua 2 / 12.08.2018: Sankt Petersburg
Mic dejun. Tur panoramic al oraşului Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime al Rusiei, care va include Bulevardul Al. Nevsky, Piaţa Palatului de Iarnă, locul de desfăşurare a unor importante momente din istoria Rusiei, Amiralitatea, Catedrala Sf. Isaac, Crucişătorul Aurora, Piaţa Senatului şi Monumentul lui Petru cel Mare. Centrul oraşului Sankt Petersburg este unul dintre siturile protejate de UNESCO, ca parte a Patrimoniului Universal. Fluviul Neva cu numeroasele sale canale şi cele peste 300 de poduri care lasă cerul să pătrundă printre clădirile uriaşe, poduri dintre care multe se ridică, au făcut ca oraşului să i se dea numele de "Veneţia Nordului". Partea veche a metropolei este spectaculoasă, cu clădiri frumoase, palate somptuoase, cu Fluviul Neva care se întinde pe o lungime de aprox. 50 de km în interiorul oraşului, cu trei insule şi canale pe care turiştii se plimbă cu vaporaşe pitoreşti. Vom vizita Catedrala din Fortăreaţa Petru şi Pavel, emblema oraşului, locul unde se odihnesc mulţi dintre foştii țari ai Rusiei, cu mormintele membrilor familiei imperiale Romanov, fondată de Petru cel Mare în anul 1703 cu scopul de a proteja oraşul în timpul “Războiului Nordic”. Dejun la un restaurant local. După-amiază vom vizita celebrul Muzeu Ermitaj, unul dintre cele mai mari şi mai bogate muzee din lume (depăşind 2.800.000 de exponate). Muzeul, adăpostit în peste o mie de camere ale Palatului de Iarnă, expune peste 3 milioane de obiecte de artă, începând din Grecia antică până în zilele noastre. Vom vedea picturi semnate de Da Vinci, Van Gogh, Picasso, Gauguin etc. Vom avea şansa rară de a vedea camerele private ale familiei regale şi condiţiile de viaţă ale Romanovilor. Cină şi cazare pe vas.
Ziua 3 / 13.08.2018: Sankt Petersburg
Mic dejun. Posibilitate de excursie opţională de o zi la Petrodvoret (Peterhof), unde se vor vizita grădinile Palatului Peterhof construit de Petru cel Mare, pe ţărmul Golfului Finic, reşedinţa oficială imperială de vară până în anul 1917, cunoscut şi sub numele de “Capitala Fântânilor”, după modelul de la Versailles. Marele Palat, împreună cu Parcul Iubirii, cu fântâni şi cascade spectaculoase, constituie un magnific ansamblu închinat victoriilor militare ale lui Petru cel Mare şi glorioasei armate navale ruseşti. Dejun la pachet. Cină şi cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Mandrogi.
Ziua 4 / 14.08.2018: Sankt Petersburg – Mandrogi
Mic dejun. Sosire în Mandrogi unde vom face o vizită romantică, o întoarcere în timp oferită de această mică aşezare situată pe malul râului Svir. Mandrogi este una dintre cele mai mari localităţi din arhipelagul Valaam, situat în partea de nord a celui mai mare lac din Europa, Lacul Ladoga. Mandrogi este o atracţie turistică în sine, fiind considerat un sat tradiţional rusesc “viu”, cu vechi case ţărăneşti de lemn, unde vom putea observa meşteşugarii pictând pe lemn diverse obiecte, în special celebrele păpuşi matrioşka, lucrând frumoasele măşti tip “arlechin” din ceramică şi nu în ultimul rând vom putea admira şi cumpăra dantela ieşită din mâna artizanelor locale. La fel de interesantă este şi unica fermă de elani din nord-vestul Rusiei şi Muzeul de Vodkă, unde sunt adunate sute de mărci de vodkă, băutura favorită a ruşilor (vizite în funcţie de timpul disponibil; intrările nu sunt incluse). Între timp puteţi cumpăra şi savura vodka alături de o plăcintă locală sau de o porţie de caviar. Pentru gurmanzi este recomandată o oprire la grătarul imens din localitate, pentru a se înfrupta cu shish kabob rusesc, într-o atmosferă de veselie dată de fundalul muzicii ruseşti. Dejun, cină şi cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Kizhi.
Ziua 5 / 15.08.2018: Mandrogi – Kizhi
Mic dejun. Sosire în regiunea Karelia pe Insula Kizhi, situată în partea de nord-est a lacului Onega, al doilea ca mărime din Europa. Insula este unică, fiind considerată a fi un muzeu în aer liber, cu structuri din lemn din sec. al XIV-lea, cu case vechi de lemn bine conservate, unele fiind chiar locuite. Aici vom face un tur pietonal şi vom putea admira 82 de sculpturi din lemn unicate, care aparţin Patrimoniului Mondial UNESCO. Cea mai impresionantă este însă Biserica Schimbării la Faţă (intrarea nu este inclusă), remarcabilă datorită celor 22 de cupole şi ridicată în întregime din lemn fără să fi fost folosit niciun cui. Dejun, cină şi cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Goritsy.
Ziua 6 / 16.08.2018: Kizhi – Goritsy
Mic dejun. Sosire după-amiază în Goritsy (în limba rusă această denumire înseamnă deal, localitatea fiind aşezată pe un deal cu faţa către Lacul White), o mică localitate de o frumuseţe aproape ireală, câştigătoare în competiţia “noile 7 minuni ale Rusiei”. Vom păşi într-o atmosferă medievală, într-un loc pitoresc unde se află două mănăstiri faimoase: Mănăstirea de călugăriţe Goritsy şi Mănăstirea Kirillo-Belozersky, ambele având legături istorice cu Ivan cel Groaznic. Vom vizita Mănăstirea St. Cyril (intrare inclusă), una dintre cele mai vechi şi mai mari mănăstiri din Rusia şi Muzeul Icoanelor. Dejun, cină şi cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Yaroslavl.
Ziua 7 / 17.08.2018: Goritsy – Yaroslavl
Mic dejun. Sosire în Yaroslavl, situat la 260 km de Moscova, oraş port care se întinde pe mai bine de 20 km pe ambele maluri ale Volgăi, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO şi care face parte din Inelul de Aur. Oraşul Yaroslavl a fost fondat în sec. al XI-lea de către Prinţul Yaroslav cel Înţelept şi este renumit pentru numeroasele biserici care datează din sec. al XVII-lea, fiind un exemplu grăitor al reformei de planificare urbană ordonată de Împărăteasa Ecaterina cea Mare pentru întreaga Rusie în anul 1763. Unele dintre structurile istorice ale oraşului s-au păstrat, însă oraşul a fost remodelat într-un stil neoclasic pe un plan radial urban, în care se simt influenţele Europei de Vest în Imperiul Rusesc. Cea mai frumoasă dintre biserici este însă Biserica Sf. Ilie Proorocul (intrarea este opţională), aflată în Piaţa Centrală a oraşului. Frescele de pe pereţii şi bolţile din interiorul bisericii constituie un adevărat muzeu de pictură veche rusească. Vom putea vizita în continuare şi Catedrala St. Nicholas (Sf. Nicolae). Dejun, cină şi cazare la bordul vasului. Plecarea vasului spre Uglich.
Ziua 8 / 18.08.2018: Yaroslavl – Uglich
Mic dejun. Sosire în Uglich, unul dintre cele mai iubite oraşe din vechea Rusie, care face parte deasemenea din Inelul de Aur, simbol al vechilor oraşe ruseşti. “Inelul” se referă la unul dintre cele mai vechi trasee rutiere, care porneşte din nord-estul Moscovei formând un cerc. În prezent, acest Inel de Aur oferă o idee a ceea ce a fost Rusia cu 700 de secole în urmă. Oraşul situat la nord de Moscova, văzut dinspre Volga, se dezvăluie în toată frumuseţea sa cu Catedrala Învierii şi Biserica Sf. Ioan Botezătorul. De pe vas vom zări în timp ce ne vom apropia de mal Biserica Țarieviciului Dimitri, Palatul, Turnul Clopotniţei, Turnul Mănăstirii Voskresenski şi Biserica Sf. Ioan Botezătorul. La sfârşitul sec. al XVI-lea, Maria Nagaya, cea de-a şaptea nevastă a lui Ivan cel Groaznic, a trăit în exil în Kremlinul (cetate fortificată atacată de-a lungul timpului de mongoli, tătari şi lituanieni) din Uglich. Tot aici şi-a găsit sfârşitul Țarieviciul Dimitri şi mai târziu, pe locul în care a fost ucis s-a ridicat o mică, dar încântătoare biserică, numită Biserica Sf. Dimitrie (intrare inclusă), cu pereţi roşii şi domuri albastre, în care există fresce ce ilustrează imagini mişcătoare despre acest eveniment. În interiorul cetăţii se află cea mai veche clădire din Uglich, Palatu

Note:

  • Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/circuit

Formular de Rezervare Oferta de Turism:

Nume: Tel:
Email:    
intre: (zz/ll/aaaa) si: (zz/ll/aaaa)
Nr.Adulti: Nr. Copii
Mentiuni:
     

Poze Asociate acestei Oferte de Turism

Contacteaza Agentie: DAL TRAVEL