6 ţări într-o singură incursiune
Incursiune în AMERICA DE SUD
PERU – BOLIVIA – CHILE
ARGENTINA – URUGUAY – BRAZILIA
Lima – Cusco – Aguas Callentes – Machu Picchu – Andahuaylillas – Raqchi – Puno Titicaca – Copacabana – Insula Soarelui – La Paz – Santiago De Chile – Valparaiso Vina Del Mar – Buenos Aires – Montevideo – Cascada Iguassu – Rio De Janeiro
O invitaţie de nerefuzat într-o incursiune extraordinară în exotica America de Sud, care va începe cu experienţa de cunoaştere „andină”, unică, păşind pe urmele enigmaticei civilizaţii Tiahunacao, descoperind comorile incredibile lăsate de civilizaţia Imperiului Inca, ajungând până la “Oraşul pierdut al incaşilor”, Machu Picchu, pe lacul sacru Titicaca, până la spectaculoasa aşezare a oraşului La Paz din Bolivia. Incursiunea va continua cu oraşul care păstrează încă amintirea imperiului colonial spaniol, Santiago de Chile, cu aşezările învecinate, Valparaiso şi Vina del Mar, adevărate bijuterii intrate în Patrimoniul Mondial UNESCO. Veţi pătrunde însoţiţi de acordurile tangoului argentinian “Caminito” în Buenos Aires, veţi fi vrăjiţi de minunile naturale ale cascadelor Iguassu şi veţi termina incursiunea în cea mai frumoasă metropolă din lume, Rio de Janeiro, străjuită de una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne, statuia lui Iisus de pe Muntele Corcovado.
Perioada: 16.03 – 31.03.2018
Ziua 1 / 16.03.2018: Bucureşti – Amsterdam – Lima
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1372 (06:00 / 08:05) de unde se va pleaca spre Lima cu zborul KL 743 (12:35 / 19:15). Sosire în Lima, capitala şi cel mai mare oraş din Peru, important centru comercial, financiar, industrial şi cultural al ţării care se întinde pe malurile râurilor Lurin, Chillon şi Ramac, în partea de vest a ţării, aproape de portul Xallao de la Oceanul Pacific. Transfer şi cazare la Hotel Casa Andina Select 3* (sau similar).
Ziua 2 / 17.03.2018: Lima
Mic dejun. Ziua de astăzi este dedicată explorării oraşului Lima, supranumit “oraşul regilor”, fondat de Francisco Pizzaro în anul 1535, metropolă care s-a extins pe zone largi de deşert şi pe numeroase văi, fiind considerat oraşul cu cel mai mare teritoriu deşertic, după Cairo. Tur panoramic de oraş care va începe cu Centrul Istoric în care vom vedea: Piaţa Mare, Plaza de Armas, intrată în Patrimoniul Mondial UNESCO, cu Palatul Guvernului, Primăria, Palatul Arhiepiscopal, Piaţa San Martin, Catedrala şi Biserica San Francisco, renovată după numeroase catastrofe naturale. Turul va continua în Lima modernă cu cartierele rezidenţiale şi comerciale, cu San Isidoro - Parcul Olivar, Miraflores - Parcul Central şi Parcul Iubirii, care are un mic amfiteatru şi un bun punct de belvedere către ocean. După-amiază vom vizita Muzeul de Antropologie şi Arheologie, unde vom putea admira cea mai completă colecţie de obiecte de îmbrăcăminte, ceramică şi podoabe din cultura Chavin, Nazca, Paracas şi Mochica. Palatul care adăposteşte muzeul este fosta reşedinţă a cunoscutului revoluţionar Simon Bolivar. Opţional, se va putea vizita în continuare Muzeul Aurului, colecţia particulară Miguel Mujica, care conţine piese originale şi copii ale unor piese din aur din perioada preincașă, în special din cultura Mochica, Chimu şi Nasca. Seara, opţional, cină cu muzică şi dansuri tradiţionale la Restaurantul Junius (sau similar). Cazare la Hotel Casa Andina Select 3* (sau similar).
Ziua 3 / 18.03.2018: Lima – Cusco
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Cusco. După sosire vom face un tur panoramic al centrului Imperiului Incaș, prilej cu care vom admira frumoasele clădiri coloniale din Piaţa Mare, Catedrala şi Templul Soarelui numit Korikancha. În continuarea zilei ne vom deplasa în afara oraşului pentru a vedea complexele arhitectonice Inca: Fortul Puca Pucara, Kenko, un templu incaș cunoscut pentru altarul de sacrificii, un masiv bloc de piatră sculptat în forme misterioase, Tambomachay, baia incaşilor, precum şi impresionanta Fortăreaţă Sacsayhuamam, construcţie aşezată strategic pe o colină, pentru a proteja oraşul, în prezent şi un frumos loc de belvedere. Cazare la Hotel Casa Andina Koricancha 3* (sau similar).
Ziua 4 / 19.03.2018: Cusco – Aguas Callentes – Machu Picchu – Cusco
Mic dejun matinal. Transfer la gară pentru plecarea într-o călătorie de aprox. 3 ore cu trenul spre faimoasa cetate Machu Picchu, cunoscută sub denumirea de “Oraşul Pierdut al Incaşilor”. Călătoria este un adevărat spectacol în sine. Vom lăsa în urmă Valea Cusco, vom coborî în Valea Sacră traversând în continuare peisajele sălbatice ale înaltei Văi Urubamba printre abisuri spectaculoase pline de vegetaţie. Vom ajunge până la staţia Aguas Callentes, după care deplasarea va continua pe un drum şerpuit de 30 minute cu microbuze speciale, până la incredibila aşezare de la Machu Picchu. Oraşul în stâncă al incaşilor este considerat o minune arhitecturală şi o sursă permanentă de mistere şi ipoteze, care şi în prezent reprezintă una dintre marile atracţii şi curiozităţi ale planetei, declarată oficial una dintre cele “7 minuni ale lumii moderne”. Extraordinarele ruine precolumbiene ale “Oraşului Pierdut al Incaşilor”, care se întind pe o suprafaţă de 18 kmp şi care reprezintă construcţiile terasate de odinioară legate între ele prin aprox. 3.000 de trepte sunt situate într-o zonă muntoasă, între două vârfuri, la circa 80 km nord-vest de Cusco. Vom face un tur ghidat al cetăţii, prilej cu care vom vizita Piaţa Principală, Turnul Circular, Ceasul Solar, Camerele Regale, Templul celor Trei Ferestre etc. Dejun în timpul vizitelor. Întoarcere la Cusco cu trenul, transfer şi cazare la Hotel Casa Andina Koricancha 3* (sau similar).
Ziua 5 / 20.03.2018: Cusco – Andahuaylillas – Raqchi – Puno
Mic dejun. Dimineaţa devreme, plecare spre Puno, localitate aflată pe malul lacului Titicaca. Pe parcursul călătoriei care ne va purta peste piscuri şi văi situate la altitudini de peste 4.300 m, vom vizita biserica San Pedro de Andahuaylillas, cunoscută şi sub numele de Capela Sixtină a Americii, datorită superbului plafon decorat cu aur. Vom trece prin Pasul La Raya, punctul cel mai înalt din Anzi care face legătura între Cusco şi Puno, pe parcurs făcând o oprire la Raqchi, unde vom vizita un sanctuar Inca, o construcţie spectaculoasă dedicată marelui zeu Inca Wiracocha, construcţie dominată de un mare perete central, a cărei bază din piatră este o mostră de fină arhitectură inca. Traseul spre Puno va trece prin orăşelul Pucara, în care vom descoperi alte “urme” ale incaşilor. Dejun inclus pe traseu. Sosire în Puno şi cazare la Hotel Ecco Inn 3* (sau similar).
Ziua 6 / 21.03.2018: Puno – Titicaca – Copacabana – Insula Soarelui – La Paz
Mic dejun matinal. Croazieră pe Lacul sacru Titicaca, singurul lac navigabil aflat la cea mai mare altitudine din lume, pentru a admira insulele plutitoare populate de tribul Uros Indians. Aceste străvechi aşezări ale locuitorilor lacului, cunoscuţi şi sub denumirea de “tribul apei”, sunt în realitate insule artificiale, construite dintr-o specie de trestie numită “totora”, din care aceştia îşi confecţionează atât casele, cât şi bărcile. După ce vom părăsi legendarul lac, ne vom îndrepta către frontiera cu Bolivia şi, după îndeplinirea formalităţilor de trecere a frontierei dintre Peru şi Bolivia, ne vom continua traseul prin nemărginitele întinderi ale platoului bolivian străjuit de vârfurile maiestuoase ale Anzilor Cordilieri. Pe parcurs vom vizita Copacabana, localitatea de la care a fost “împrumutat” numele celei mai renumite plaje din Rio de Janeiro, localitate care în afara faptului că se află situată într-o frumoasă zonă geografică este şi un important centru de pelerinaj religios, unde se păstrează vie cultura strămoşilor Aymaras. Statuia Fecioarei din Copacabana este icoana cea mai venerată din întreaga Americă de Sud. Pauză pentru dejun. Opţional, deplasare cu barca cu motor pentru vizitarea Insulei Soarelui, situată la o oră distanţă de Copacabana, cea mai mare din întregul arhipelag. Pe insulă se află numeroase vestigii arheologice precum Templul Pilkokaina, Scara Sfântă şi Labirintul Chicana. Vom continua călătoria spre La Paz, capitala guvernamentală a Boliviei, “cel mai înalt oraş din lume”, fiind situat la o altitudine de 3.660 m. Oraşul a fost fondat în anul 1548 de către spaniolul Alonso de Mendoza, primul nume dat oraşului fiind “La Ciudad de Nuestra Senora de La Paz”, pentru a celebra sfârşitul Războiului Civil din Peru. Cazare la Hotel Boutique La Casona 4* (sau similar).
Ziua 7 / 22.03.2018: La Paz
Mic dejun. Astăzi vom face o scurtă incursiune în partea sudică a oraşului, în Valea Lunii, unde vom întâlni un peisaj similar cu cel de pe lună, format în decursul timpului prin eroziune. Valea Lunii a fost descoperită de către celebrul astronaut Neil Armstrong, primul om care a pus piciorul pe Lună şi care, aflat în vizită în La Paz, a fost impresionat de asemănarea peisajului cu cel selenar. Vom continua cu vizitarea capitalei aflate la cea mai mare altitudine, adăpostită în peisajul de o frumuseţe dramatică al munţilor între care se remarcă Masivul Illimani, acoperit permanent de zăpadă. Vom vizita centrul oraşului, unde vom admira Piaţa Murillo în care se găseşte Palatul Guvernului şi Palatul Prezidenţial, vom vizita biserica Sf. Francisc şi Calle de la Brujas cunoscută sub
Note:
Nu este nici o poza asociata acestei oferte turistice de vacanta. |
Total Oferte de Turism (157)
Ultimele Oferte Turistice Postate:
Construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, Madridul a devenit capitală în 1561