Mistere andine
PERU & NAZCA
Lima – Parascas – Nazca – Chala – Arequipa – Sillustani – Puno – Titicaca – Pucara – Raqchi – Andahuaylillas – Cusco – Valle Sagrado De Los Incas – Aguas Callentes – Machu Picchu
Vă invităm să trăiţi o experienţă de cunoaştere „andină” unică, păşind pe urmele enigmaticei civilizaţii Tiahuanacao, să admiraţi Machu Picchu, una dintre cele şapte minuni ale lumii, să descoperiţi în patria condorului, Peru, numit şi “Regatul Soarelui”, comorile incredibile lăsate de civilizaţia imperiului Inca, viaţa populaţiei quechua şi ayamara, misterele “liniilor” gigantice de la Nazca şi nu în ultimul rând, Lacul sacru Titicaca, singurul lac navigabil aflat la cea mai mare altitudine din lume.
Perioada: 19.05 – 29.05.2018
Ziua 1 / 19.05.2018: Bucureşti – Paris – Lima
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 05:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu zborul companiei Air France, zbor AF 1089 (06:50 / 09:00) de unde se va pleca spre Lima cu zborul AF 480 (10:50 / 16:15). Sosire în Lima, capitala şi cel mai mare oraş din Peru, important centru comercial, financiar, industrial şi cultural al ţării, care se întinde pe malurile râurilor Lurin, Chillon şi Rimac, în partea de vest a ţării, aproape de portul Xallao de la Oceanul Pacific. Transfer şi cazare la Hotel Casa Andina Select 4* (sau similar).
Ziua 2 / 20.05.2018: Lima
Mic dejun. Astăzi vom explora Lima, supranumit “oraşul regilor”, întemeiat de conchistadorul Francisco Pizzaro în anul 1535, metropolă care s-a extins pe zone largi de deşert şi pe numeroase văi, fiind considerat oraşul cu cel mai mare teritoriu deşertic, după Cairo. Tur panoramic de oraş care va începe cu centrul istoric, în care vom putea admira Piaţa Mare, Plaza de Armas intrată în Patrimoniul Mondial UNESCO, cu Palatul Guvernamental, Primăria, Palatul Arhiepiscopal, Piaţa San Martin, Catedrala şi Biserica San Francisco, renovată după numeroase catastrofe naturale. Turul va continua în Lima modernă cu cartierele rezidenţiale şi comerciale, cu San Isidoro - Parcul Olivar, Miraflores - Parcul central şi Parcul Iubirii, care are un mic amfiteatru şi un bun punct de belvedere către ocean. Opţional se va putea vizita Muzeul Aurului, colecţia particulară Miguel Mujica, care conţine piese originale şi copii ale unor piese din aur din perioada pre-inca, în special din cultura Mochica, Chimu şi Nasca şi apoi se va putea vizita, în aceeaşi clădire, Muzeul Armelor, care deţine piese din sec. al XVI-lea. Cazare.
Ziua 3 / 21.05.2018: Lima – Parascas – Nazca – Chala
Mic dejun la pachet. Plecare spre Rezervaţia Naţională Paracas, situată în Peninsula Paracas, constituită pentru protejarea zonei cu specific deşertic subtropical, a ecosistemului marin, dar şi a patrimoniului cultural şi istoric al culturii preincaşe Paracas, care s-a dezvoltat pe o perioadă de mai bine de 8 secole, până în anul 100 e.n. Vom face o excursie cu şalupa în Insulele Ballestas, care fac parte din Rezervaţia Naţională Paracas, o minune a naturii şi a vieţii marine sălbatice, situate în Golful Paracas, un Galapagos în miniatură, “casă” a numeroase specii de păsări indigene şi migratoare, printre care pelicani, cormorani cu picioare roşii şi teritoriul pinguinilor Humboldt, al focilor şi leilor de mare. La întoarcerea spre peninsulă, vom putea vedea din şalupă “Candelabrul”, un desen enigmatic uriaş, care ne va trimite cu gândul la desenele de la Nazca, următoarea noastră destinaţie, unde vom putea efectua opțional un zbor deasupra enigmaticelor “Linii Nazca”, schiţe enorme ale unor animale, păsări şi figuri geometrice, care continuă să dăinuie gravate în deşert şi care nu pot fi văzute decât de la înălţime. Deşi desenele seamănă cu motivele stilistice ale culturii Paracas, originea lor este atribuită culturii Nazca, înfloritoare între anii 200 î.e.n. şi 700 e.n. Deplasare spre Chala unde ne vom caza la Hotel Puerto Inka 3* (sau similar).
Ziua 4 / 22.05.2018: Chala – Arequipa
Mic dejun. Astăzi ne vom îndrepta spre sudul ţării, spre Arequipa, numit “oraşul alb” datorită construcţiilor sale zugrăvite în alb, al doilea oraş ca mărime din Peru, întemeiat în anul 1540 de conchistadorul Garci Manuel de Carbajal, cu numele de La Ciudad Blanca, devenit în perioada colonială un important centru comercial. Vom străbate o regiune deosebit de pitorească, cu văi largi şi zone deşertice de-a lungul coastei Pacificului, un traseu poate chiar mai spectaculos decât renumitul “17 Mile Drive” din SUA, un scenic drive care oferă nişte panorame unice ale golfurilor sălbatice de pe coastă, după care vom începe să urcăm în munţi, apropiindu-ne din ce în ce mai mult de celebrul Vulcan Misti. Sosire la Arequipa pentru cazare la Hotel Villa Elisa Boutique 4* (sau similar).
Ziua 5 / 23.05.2018: Arequipa – Sillustani – Puno
Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Mănăstirea Santa Cătălina, un “mic orăşel” construit în sec. al XVII-lea, deschis publicului abia în anul 1970, după ce a fost închis pentru o perioadă de aprox. 400 de ani. Vom continua cu un tur panoramic de oraş, care va include Plaza de Armas, Biserica Iezuită “Compania de Jesus”, cu frumoasa ei capelă, Casa del Moral, Catedrala, Palatul Goyeneche, Biserica San Francisco şi cartierele tipice Cayma şi Yanahuara, de unde vom admira o frumoasă panoramă asupra Vulcanului Misti. Centrul istoric al oraşului este inclus pe lista Patrimoniului Universal UNESCO, la scurtă distanţă aflându-se vulcanii Chachani (6.075 m) şi Pichupichu (5.425 m). Locuită cândva de populaţia incașă, collaguas, zona este punct de atracţie turistică datorită peisajelor minunate, rezervaţiilor naturale, vulcanilor, apelor termale, numeroaselor construcţii coloniale, mănăstirilor, bisericilor şi vestigiilor istorice. În continuarea zilei vom pleca spre Puno, localitate aflată pe malul lacului Titicaca, cunoscută şi sub denumirea de capitala folclorică a ţării, datorită numeroaselor biserici şi clădirilor frumoase care datează din perioada colonială. Înfiinţată în anul 1668 de către viceregele Pedro Antonio Fernandez ca reşedinţă administrativă a provinciei Paucarcolla, cu numele de San Juan Bautista de Puno, acest nume i-a fost schimbat ceva mai târziu în San Carlos de Puno, în onoarea regelui Carol al II-lea al Spaniei. Pe parcusul drumului vom face o oprire pentru vizitarea faimoaselor Chullpas de Sillustani, morminte în piatră, de formă cilindrică, construite de populaţia Aymaras pentru a-şi înmormânta persoanele de rang înalt. Frumuseţea locului este amplificată de Laguna Umayo, unde s-ar putea să avem şansa de a vedea exemplarele rare ale faunei locale. Cazare în Puno la Hotel Qalasaya 4* (sau similar).
Ziua 6 / 24.05.2018: Puno – Titicaca – Puno
Mic dejun. Croazieră pe Lacul sacru Titicaca, cel mai mare lac din America de Sud, situat în zona podişurilor înalte din Anzii Cordilieri, la graniţa dintre Peru şi Bolivia, singurul lac navigabil aflat la cea mai mare altitudine din lume. Legenda lacului spune că Zeul Soarelui – Inti i-a trimis aici pe Manco Capac şi Mama Ocllo pentru a întemeia o nouă civilizaţie, iar locul unde Manco Capac şi-a înfipt bastonul de aur a fost numit Cusco. Vom admira insulele plutitoare populate de tribul Uros Indians, populaţia preincașă, una dintre cele mai vechi civilizaţii din lume, care s-a izolat în trecut pe aceste insule pentru a se putea apăra de ameninţările duşmanilor. În timp, băştinaşii s-au amestecat cu Aymara, uitându-şi limba, continuând însă să păstreze nealterate o parte dintre vechile tradiţii. Aceste străvechi aşezări ale locuitorilor lacului, cunoscuţi şi sub denumirea de “tribul apei”, sunt în realitate insule artificiale, construite dintr-o specie de trestie numită “totora” din care aceştia îşi confecţionează atât casele, cât şi bărcile. După o pitorească plimbare cu barca de aprox. 2 ore vom ajunge la Insula Taquile, vestită pentru ruinele sale, dar mai ales pentru bărbaţii care croşetează în locul femeilor tot felul de lucruşoare. Conform tradiţiei locale, femeile de aici îşi aleg bărbatul pentru măritiş pe cel care foloseşte cele mai multe croşete şi care este cel mai îndemânatic în acest meşteşug. După această experienţă pe legendarul lac ne vom întoarce în Puno pentru cazare.
Ziua 7 / 25.05.2018: Puno – Pucara – Raqchi – Andahuaylillas – Cusco
Mic dejun. Plecare spre Cusco, străvechea capitală a Imperiului Incaş, capitala turistică a Perului. Vom ajunge în punctul cel mai înalt al traseului, La Raya, zona de delimitare a culturilor quechua şi aymara, prilej de a admira panoramele spectaculoase cu piscuri înzăpezite. Pe parcursul drumului vom vizita complexul arhitectonic Puca Pucara, o fortificație cu apeducte și izvoare termale și situl arheologic Raqchi, unde vom vedea un sanctuar Inca, o construcție spectaculoasă dedicată marelui zeu Inca Wiracocha, construcție dominată de un mare perete central, a cărei bază din piatră este o mostră de fină arhitectură inca. În continuarea zilei vom ajunge în Andahuaylillas, unde principala atracție este Biserica San Pedro de Andahuaylillas, cunoscută și sub numele de Capela Sixtină a Americii, datorită superbului plafon decorat cu aur. Sosire în Cusco, capitala Provinciei Cusco, unde ne vom caza la Hotel Sonesta 4* (sau similar).
Ziua 8 / 26.05.2018: Cusco – Sacsayhuanam – Valle Sagrado De Los Incas
Mic dejun. Tur panoramic al centrului Imperiului Incaş, inclus pe lista Pat
Note:
Nu este nici o poza asociata acestei oferte turistice de vacanta. |
Total Oferte de Turism (157)
Ultimele Oferte Turistice Postate:
Construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, Madridul a devenit capitală în 1561