Ruta Trans-Siberiană şi Kamchatka gheizerelor şi a vulcanilor
RUSIA – KAMCHATKA
Moscova – Kazan – Yekaterinburg – Novosibirsk – Petropavlovsk
O aventură siberiană cu iz de caviar şi vodkă, acompaniată de freamătul pădurilor de mesteceni în bătaia vântului şi de strălucirea turlelor aurite care parcă plutesc în aer. Inedita călătorie pe ruta Trans-Siberiană ne va purta pe două continente, oferindu-ne ocazia de a vizita câteva dintre cele mai mari oraşe ale Rusiei, oraşe încărcate de istorie şi tradiţii. Vom admira Siberia în toată nemărginirea ei şi vom pune “harta în cui” în Extremul Orient, în Peninsula Kamchatka, unul dintre ultimele locuri neexplorate din lume, un tărâm unic, unde focul se întâlneşte cu gheaţa, cunoscut şi sub denumirea de "Țara Vulcanilor". Veţi admira un peisaj unic în lume, cu golfuri uimitoare, gheizere fierbinţi, vulcani ale căror vârfuri sunt veşnic acoperite de zăpadă, cu pajişti şi păduri de şes alpin care adăpostesc urşi şi o mare diversitate de animale sălbatice, într-unul din cele mai mari sanctuare naturale din lume. Veţi descoperi lanţul spectaculos de cratere ale vulcanilor şi veţi explora lacurile unice de crater la fel de clare şi albastre precum cerul. Veniţi alături de noi în această călătorie de neuitat care promite să vă ofere una dintre aventurile de o viaţă!
Perioada: 30.07 – 14.08.2018
18.08 – 02.09.2018
Ziua 1 / 30.07.2018: Bucureşti – Moscova
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 11:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Aeroflot). Plecare cu zborul companiei Aeroflot, SU 2035 (13:30 / 16:30) spre Moscova. Sosire în Moscova, capitala Rusiei, metropolă situată pe malurile fluviilor Oka şi Volga, care, cu cei aproximativ 8 milioane de locuitori, este în prezent nu numai sediul guvernului rus, ci şi un loc cu multe atracţii de renume mondial. Transfer pentru cazare la Hotel Aquamarin 4* (sau similar).
Ziua 2 / 31.07.2018: Moscova – Kazan
Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local, vom face un tur panoramic al oraşului Moscova care include Piaţa Rosie, construită în sec. al XVI-lea de Ivan cel Groaznic, Piaţa Manezh, Bulevardul Ring, Catedrala Sf. Vasile, Strada Tverskaya, fostul cartier al KGB, Universitatea de Stat situată pe colina Lenin, considerată a fi cel mai înalt punct al oraşului, Casa Albă, Strada Noul Arbat, Piaţa Arbat, Strada Minskaya, Victory Park, cu fântânile şi bisericile sale, podul pietonal Bagration, Catedrala lui Iisus Mântuitorul, monument dedicat celei de-a 300 aniversări a flotei ruseşti şi Mănăstirea Novodevici cu zidurile sale crenelate şi colorate în roşu şi alb şi cupolele aurite. In continuare vom vizita Kremlin-ul, celebru complex arhitectonic şi istoric fortificat, situat în inima metropolei, mărginit de Râul Moscova (la sud), Catedrala Sf. Vasile şi Piaţa Roşie (la est) şi Grădinile Alexandru (la vest), fiind cea mai cunoscută dintre cetăţile ruseşti (numite kremlin), care include 4 palate, 3 catedrale şi un impunător zid de incintă, prevăzut cu 20 de turnuri. Fostă reşedinţă a ţarilor Rusiei şi reşedinţa oficială actuală a preşedintelui Rusiei, Kremlin-ul este un ansamblu arhitectural unic, care a început să fie construit în sec. al XV-lea. Vom admira Piaţa Catedralei – centrul Kremlin-ului, Catedrala Adormirea Maicii Domnului, principala catedrală a Rusiei şi locul de încoronare a ţarilor Rusiei, un adevărat giuvaer al arhitecturii medievale ruseşti, numită “minune” datorită turlelor care dau senzaţia că plutesc în aer. Vom putea admira, de asemenea, Catedrala Bunavestire, cu cele 9 cupole aurite şi fosta biserică privată a ţarilor Rusiei, Catedrala Arhanghelului Mihail – locul de înmormântare al ţarilor, faimosul Clopot al lui Ivan cel Mare care datează din sec. al XVI-lea şi Tunul Ţar. Transfer la gară la ora 17:30 pentru călătoria cu trenul de noapte de la ora 19:20 pe ruta Trans-Siberiană spre Kazan. Cazare în tren în compartimente cu 4 locuri.
Ziua 3 / 01.08.2018: Kazan
Sosire la Kazan la ora 07:49, capitala şi cel mai mare oraş al Republicii Tatarstan, al 8-lea oraş ca mărime din Rusia, unul dintre cele mai frumoase oraşe din ţară, al cărui centru vechi se află pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Situat la confluenţa râurilor Volga şi Kazanka, oraşul este astăzi atât un centru comercial major cât şi cel mai important centru al culturii tătare din Rusia centrală europeană. Vom vedea clădiri frumoase ridicate în diferite stiluri arhitecturale, casele ridicate în stil modernist care coexistă în mod armonios cu monumentele baroce, vom simţi aura antichităţii pe care o emană zidurile albe ale Kremlinului din Kazan de unde vom fi fermecaţi de superba panoramă care se deschide către râu. Oraşul combină cu uşurinţă cultura şi tradiţiile estului cu cele ale vestului, îmbinarea dintre tradiţionalul oriental şi modernismul vestic conferă oraşului un farmec şi un stil aparte, lângă minarete existând turle ale vechilor biserici ortodoxe, o caracteristică dominantă a vieţii în acest oraş fiind coexitenţa paşnică şi creatoare a diferitelor naţionalităţi şi religii. Turul panoramic va include centrul oraşului cu Old Tatar Sloboda şi Moscheile lui Azimov şi Mardjani, Catedrala Petru şi Pavel, construită în perioada anilor 1723 – 1726 în memoria vizitei realizată la Kazan de către Petru I, Biserica Înălţării Sfintei Cruci cu Icoana Maicii Domnului adusă înapoi de la Vatican în timpul ultimei vizite a Papei, Parcul şi Muzeul celei de-a 1000 aniversări a oraşului Kazan, Universitatea de Stat, Piaţa Independenţei, Primăria şi Moscheea Kuhl Sharif, cea mai mare moschee din Rusia datând din anul 1652 şi care poartă denumirea uneia dintre cele mai importante personalităţi musulmane. În continuarea zilei vom vizita Kremlinul cu Catedrala Buna-Vestire, un adevărat sit arheologic, catedrala fiind prima biserică ortodoxă din această regiune, care datează din anul 1552. Kremlinul, atracţia turistică principală a oraşului, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, a fost construit în sec. al XIII-lea şi reconstruit în sec. al XVI-lea, având 13 turnuri ridicate din piatră albă, turnul Saalambike fiind unul dintre cele mai înalte turnuri “înclinate” din Europa. Deşi include numeroase obiective istorice, Kremlinul şi-a păstrat până în prezent funcţia administrativă, aici desfăşurându-şi activitatea Administraţia Prezidenţială în frunte cu Preşedintele Republicii Tatarstan. Transfer pentru cazare la Hotel Park Inn Kazan 4* (sau similar).
Ziua 4 / 02.08.2018: Kazan – Yekaterinburg
Mic dejun. Camerele se vor elibera până la ora 12:00. Timp liber pentru explorarea oraşului. Puteţi vizita Universitatea de Stat din Kazan, una dintre cele mai vechi universităţi din Rusia, una dintre numeroasele case memoriale: casa renumitului pictor rus I. Shishkin, casele-muzeu ale poetei M. Tsvetaeva şi a scriitorului B. Pasternac sau singura branşă a faimosului muzeu Ermitaj. Veţi putea admira Biserica Bogoyavlenskaya cu frumosul turn roşu al clopotniţei sau vă veţi putea plimba pe strada pietonală Bauman, atât de “asaltată” de turişti. Nu veţi putea rata bazarul de la zidurile Kremlinului, unde puteţi achiziţiona suveniruri, obiecte de artizanat şi bijuterii tradiţionale. Transfer la gară la ora 18:10 pentru călătoria cu trenul de noapte de la ora 20:08 spre Yekaterinburg. Cazare în tren în compartimente cu 4 locuri.
Ziua 5 / 03.08.2018: Yekaterinburg
Sosire în Yekaterinburg, prima mare oprire pe ruta Trans-Siberiană, în partea asiatică a Rusiei. Oraşul fondat în anul 1723 de către Petru I şi care poartă numele împărătesei Ecaterina I, este capitala culturală a regiunii Ural, al 4-lea oraş ca mărime din Rusia, după Moscova, Sankt Petersburg şi Novosibirsk. Deşi face parte din generaţia aşezărilor ridicate în sec. al XVIII-lea, Yekaterinburg a cunoscut o dezvoltare rapidă, care i-a asigurat statutul privilegiat de astăzi. Ghidurile turistice îl marchează printre destinaţiile importante, în primul rând datorită locaţiei sale unice, la hotarul dintre Europa şi Asia. Turiştii au transformat într-un adevărat ritual trecerea de pe un continent pe celălalt, la fel cum au făcut o tradiţie din a se fotografia cu picioarele simultan în cele două “lumi”. Vom începe turul panoramic cu o vedere pitorească asupra Râului Iset şi a barajului său, locul unde a fost fondat oraşul. Vom continua cu pieţele centrale ale oraşului, Curtea Monetăriei, Piaţa Muncii, kilometrul zero al oraşului, Muzeul Artelor Fine, clădirile administraţiei oraşului, ale regiunii şi districtului federal Ural, sediul central al districtelor militare Volga şi Urali, Piaţa Armatei Sovietice şi memorialul ei proeminent, Biserica Înălţării Domnului, cea mai veche din oraş şi Biserica pe Sângele Vărsat ridicată pe locul casei Ipatiev, locul unde a fost asasinată familia ultimului ţar. Cazare la Hotel Park Inn Yekaterinburg 4* (sau similar).
Ziua 6 / 04.08.2018: Yekaterinburg – Novosibirsk
Mic dejun. Transfer la gară la ora 10:00 pentru călătoria cu trenul de la ora 11:52 spre Novosibirsk. Astăzi vom parcurge o distanţă de 1520 km în aproximativ 24 de ore, timp în care vom traversa stepele siberiene, vom face o oprire în Omsk, capitala Siberiei de Vest, oraş fondat de cazaci pe la începutul sec. al XVIII-lea, punctul de joncţiune dintre ramurile de Nord şi de Sud ale liniei Trans - Siberiene. Cazare în tren în compartimente cu 4 locuri.
Ziua 7 / 05.08.2018: Yekaterinburg – Novosibirsk
Sosire în Novosibirsk la ora 11:32, capitala regiunii cu acelaşi nume, cel mai mare oraş din
Note:
Nu este nici o poza asociata acestei oferte turistice de vacanta. |
Total Oferte de Turism (157)
Ultimele Oferte Turistice Postate:
Construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, Madridul a devenit capitală în 1561