O s a g ă f i l i p i n e z ă
F I L I P I N E
INSULELE LUZON ȘI PALAWAN
Manila – Bacolor – Banaue – Batad – Banga-An – Bontoc – Sagada – Cauayan – Insula Palawan: Puerto Princesa – Port Barton – El Nido
Vă invităm să descoperiţi câteva “perle tropicale” în care amestecul culturilor foştilor ocupanţi se îmbină armonios cu peisajele fascinante, din care nu lipsesc vulcanii activi, lagunele, golfurile cu apă ca de smarald, coralii viu coloraţi şi plajele mirifice cu nisip fin. Vă invităm într-un circuit în care există pentru oricine câte ceva nou, reconfortant, neobișnuit sau fascinant, care vă va câştiga inima și vă va hrăni sufletul. Din arhipelagul filipinez situat în “Cercul de foc al Pacificului”, veţi vizita o parte din Insula Luzon, capitala Manila, urmând apoi a descoperi Insulele Palawan, inclusă în topul celor mai frumoase insule de pe Pământ. Vă veţi bucura pentru câteva zile de un stil de viaţă tropical, relaxant dar şi cu posibilități infinite pentru explorări și aventură, această insulă fiind caracterizată prin diversitate, un amestec de vechi și nou, sălbatic și lux, într-un decor perfect pentru toţi cei care doresc să cunoască minunile planetei pe care trăim, un paradis insular al Oceanului Pacific.
Perioada: 07.03 – 21.03.2020
Ziua 1 / 07.03.2020: Bucureşti – Doha
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 21:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways, QR 220 (23:30 / 05:15).
Ziua 2 / 08.03.2020: Doha – Manila
Sosire la Doha la ora 05:15, de unde se va pleca cu zborul QR 928 (08:00 / 21:40) spre Manila, una dintre cele mai mari metropole din lume, cel mai important centru politic şi economic din Filipine, cu numeroase monumente, parcuri şi zone istorice. Sosire și întâlnire cu reprezentantul local pentru transfer la Hotel Peninsula 5* (sau similar 5*).
Ziua 3 / 09.03.2020: Manila
Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local vom porni în turul panoramic al capitalei arhipelagului, care va include Complexul Cultural Central, Parcul Rizal care se întinde pe o suprafață de 58 ha, cu o lagună în partea centrală, fântâni muzicale, grădini japoneze şi chinezești, după care ne vom îndrepta spre centrul vechi al capitalei, reprezentat de zona fortificată Intramuros, cu Fortul Santiago, sediul guvernului spaniol, din sec. al XVII-lea. Intramuros, care înseamnă „între ziduri”, reprezintă puterea fostului centru ecleziastic şi comercial, simbol al rezistenţei filipineze împotriva ocupaţiei străine. În această zonă liniștită a oraşului se păstrează încă bine conservate câteva construcţii care fac parte din moștenirea colonială, precum Casa Manila şi cea mai veche biserică din Filipine, Biserica San Augustin, construită de spanioli în anul 1600, reprezentativă prin stilul său unic arhitectonic, intrată în Patrimoniul Mondial UNESCO. Vom vizita apoi cartierul Quiapo, un loc pitoresc al comercianţilor şi biserica cu celebra statuie a lui Iisus “Nazariteanul Negru”. În continuarea zilei vom vedea “fabricile” Loma Lechon deoarece prezența unui lechon la orice masă Pinoy (carne de porc cu coaja prăjită de un maro auriu, cu piele crocantă şi suculentă) se transformă instantaneu într-un ospăț măreț. Nu e de mirare că istoricul și celebrul scriitor Doreen Fernandez a numit lechon-ul piesa centrală a unui bufet Pinoy. Dejun la Barbara’s Heritage Restaurant, unde ne vom bucura de delicatesele bucătăriei filipineze. Ziua va continua cu o vizită inedită a Cimitirului Chinezesc din suburbia Santa Cruz, unic prin mausoleele sale ce exprimă marea veneraţie pentru cei defuncţi. În secţiunea cunoscută sub denumirea Millionaires Row şi Little Beverley Hills vom putea vedea că bogăţia cu care au fost obişnuiţi în timpul vieţii îi “însoţeşte” în continuare pe cei care “se odihnesc” aici. Pentru cei care nu sunt pentru prima dată în Manila şi nu doresc să repete turul panoramic al oraşului, recomandăm opţional vizitarea magnificei Lagune Pagsanjan şi a Cascadelor Pagsanjan unde veţi putea participa la un distractiv rafting pe Râul Pagsanjan sau “micul Amazon al Filipinelor”, cum mai este numit acesta. Cazare la Hotel Peninsula 5* (sau similar 5*).
Ziua 4 / 10.03.2020: Manila – Bacolor – Banaue
Mic dejun. Plecare pe autostrada nordului spre Bacolor, oraş din provincia Pampanga, care potrivit înregistrărilor istorice, a fost o aşezare prosperă la începutul anului 1571. Când spaniolii sub conducerea lui Ferdinand Blumentrit au ajuns aici, au găsit aşezarea "Baculud", care se traducea ca „teren la nivel înalt”, nume pe care l-au schimbat în Bacolor. Oraşul a fost prima capitală a provinciei Pampanga timp de două secole, între anii 1698-1904, înaintea oraşului San Fernando, declarat ulterior capitala provinciei, în anul 1904. Bacolor a intrat însă în istoria naţională în ultima decadă a sec. al XX-lea, când erupţia Vulcanului Pinatubo a devastat 95% din oraş. Vom vedea Basilica care este aproape trei sferturi îngropată în lava vulcanului, precum şi rămăşiţele caselor care au fost de asemenea acoperite de lavă şi cenuşă. Itinerariul zilei va continua spre Banaue, „casa” spectaculoaselor terase de orez săpate manual, considerate de filipinezi "a opta minune a lumii", incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Sculptate în munte cu mii de ani în urmă, beneficiind de un sistem antic de irigare, terasele dau impresia că sunt nişte trepte ale unei scări gigantice care se înalţă către cer, unele ajungând la o altitudine de peste 1500 m. Indigenii Ifugao, numiţi "oamenii din cer", au folosit cele mai rudimentare instrumente pentru terasarea versanților, uneori foarte abrupţi, pentru a-i consolida mai târziu cu ziduri și baraje. De-a lungul secolelor, cei din tribul Ifugao au realizat aceste „sculpturi” pe care, cu mândrie, le numesc "treptele cerești", terase pe care localnicii cultivă şi în zilele noastre orez şi legume. Alături de Bontoc, Kalinga și Apayao, poporul Ifugao face parte din tribul Igorot care a sosit în Filipine acum peste 3000 de ani. Stilul lor de viaţă a rămas modest până în prezent şi apare ca un contrast puternic în comparaţie cu măreția maiestuosă a teraselor de orez. Populaţia Ifugao trăieşte în principal, în colibe acoperite cu iarbă şi cu stâlpi de lemn, poartă haine tradiționale bogat ornate cu motive colorate care indică statutul social şi au multe tradiții și obiceiuri străvechi pe care le sărbătoresc prin diverse ceremonii. Cină și cazare în Banaue la Hotel Banaue 3* (sau similar 3*).
Ziua 5 / 11.03.2020: Banaue – Batad – Satul Tradiţional Banga-An – Banaue
Mic dejun. Astăzi vom avea prilejul de a vedea cel mai spectaculos grup al teraselor de orez dintre cele 5 grupuri din zonă. Vom pleca cu tradiţionalele jeep-uri către Saddle, pentru a ajunge în Batad, un sătuc din Munţii Ifugao, situat într-un amfiteatru spectaculos format din câmpurile de orez supraetajate. Ne vom opri într-un frumos punct de belvedere pentru a fotografia imaginea spectaculoasă a teraselor de orez, după care vom coborî în satul Banga-An unde ne vom întâlni cu populaţia locală Ifugao. Vom avea prilejul de a le observa obiceiurile şi ritualurile interesante, vom avea timp să explorăm pieţele locale şi vom servi dejunul într-un restaurant local. Întoarcere la Banaue pentru cină și cazare la Hotel Banaue 3* (sau similar 3*).
Ziua 6 / 12.03.2020: Banaue – Bontoc – Sagada – Banaue
Mic dejun. Dimineaţa ne vom îndrepta spre Bontoc, capitala istorică a provinciei de munte Cordillera și locul de origine a tribului Bontoc, populaţia indigenă fiind implicată în diverse războaie încă din anii 1930. Vom vizita Muzeul Bontoc, fondat de călugăriţele belgiene, care au activat în zonă timp de câteva decenii. Muzeul prezintă artefactele populaţiei montane din zonă, fotografii vechi precum şi câteva case tradiționale. Dejun la un restaurant local, după care ne vom deplasa spre Sagada, oraş faimos pentru sicriele sale suspendate. Amplasat într-o vale luxuriantă, în partea de nord a ţării, orăşelul este renumit prin folosirea practicii de înmormântare neobişnuită, aceea de atârnare a sicrielor pe vârful stâncilor de calcar. Acest mod tradițional de “îngropare” este practicat şi în prezent de către localnici, însă nu toată lumea este „calificată” să fie îngropată în acest fel, deoarece pe lângă alte condiţii, aceştia trebuie să fi fost căsătoriţi și să fi avut nepoți. Vom explora orăşelul și minunăţiile sale, trecând prin pitoreasca vale Echo, cu vegetaţie luxuriantă şi stânci de calcar. Seara întoarcere la Banaue pentru cină și cazare la Hotel Banaue 3* (sau similar 3*).
Ziua 7 / 13.03.2020: Banaue – Cauayan – Insula Palawan: Puerto Princesa
Mic dejun. Transfer la aeroportul din Cauayan pentru zborul spre Insula Palawan care face parte din provincia insulară cu acelaşi nume, formată din aprox. 1780 de insule şi insuliţe cu plaje acoperite de nisip alb şi fin. Teritoriul insulelor este acoperit de vegetaţie tropicală luxuriantă, abundă de câmpii cu orez, pajişti întinse cu palmieri, dealuri, munţi şi stânci formate din roci carstice şi calcaroase, dar şi plaje ascunse, udate de valurile turcoaz ale mării. Relieful calcaros al insulelor adăposteşte numeroase peşteri şi este străbătut de cursuri de apă spectaculoase. În arhipelag sunt vorbite aprox. 52 de limbi şi dialecte, cel mai răspândit fiind dialectul tagalog care este vorbit de jumătate din populaţie. Palawan încă este considerat a fi secretul bine as
Note:
Nu este nici o poza asociata acestei oferte turistice de vacanta. |
Total Oferte de Turism (157)
Ultimele Oferte Turistice Postate:
Construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, Madridul a devenit capitală în 1561