Ziua 1, 24.02.2012: Plecare din BUCURESTI
Veti ajunge la Aeroportul International Henri Coanda din Bucuresti, iar dupa formalitatile de check-in, va veti imbarca pentru zborul international.
Ziua 2, 25.02.2012: Sosire in DELHI
Veti ajunge pe aeroportul international din Delhi, unde veti fi asteptati de reprezentantul nostru local, care va acorda asistenta si va transfera la hotel, unde va cazati. Delhi este capitala Indiei moderne. Aici puteti admira cel mai bine din toata India imbinarea intre vechi si nou, intre antic si modern. Delhi este format din 7 orase antice construite de-a lungul anilor, intre secolele al XI-lea si XX-lea. Este considerat cel mai diversificat oras din punct de vedere a stilurilor arhitecturale. New Delhi s-a extins, cuprinzand in prezent zone rezidentiale si comerciale dezvoltate spre vest si sud, plus orasele satelitNoida, Gurgaon si Faridabad.Delhi a depasit in ultima vreme MumbaisiCalcutta, devenind cel mai vibrant si creativ centru artistic dinIndia. Orasul detine peste douazeci si cinci galerii de arta. Aici se organizeaza frecvent tururi insotite, seminarii, spectacole de film si seminarii de studiu pe teme artistice, ori despre istoria si conservarea monumentelor. Cea mai mare parte a centrelor de activitati artistice se afla in jurul centrului Mandi House, Bhagwan Das Road.Aici se organizeaza o gama uimitoare de activitati, incursiuni culturale, discutii, productii teatrale si expozitii artistice, filme regizate de regizori indieni si straini. Cu siguranta veti gasi ceva sa va atraga in Lumea Habitatului din Lodhi Road, sau in Fortul Siri din Khel Gaon.Cazare Delhi la hotelul ales, in tipul de camera specificat.
Ziua 3, 26.02.2012: DELHI (B)
Dupa micul-dejun, veti incepe turul orasului Delhi, veti experimenta o plimbare cu ricsa in Old Delhi si va veti plimba pe bulevardele largi din New Delhi. Old Delhi (Vechiul Delhi) era un oras antic inconjurat de ziduri de aparare. In anul 1650 imparatul Mogul Shah Jehan a mutat capitala dinastiei Mogul din Agra la Delhi. Dotat cu un talent rafinat, mai ales in arhitectura, Shah Jehan a creat al saptelea oras, ceea ce a dus la glorioasa renastere a orasului Delhi. Veti incepe ziua cu o plimbare cu ricsa prin Old Delhi, unde veti vedea Fortul Rosu, cel mai bogat fort si palat alimperiului Mogul, simbol al puterii si elegantei lui Shah Jehan, construit in spatele zidurilor din gresie rosie. Poarta principala de intrare, Poarta Lahorese deschide direct spre Chandni Chowk, bulevardul vesnic aglomerat care duce la vest de Fortul Rosu, intesat de alei serpuitoare, strazi inguste si bazaruri aglomerate. Daca tragi cu ochiul printr-un portic ai poate ocazia sa veziun barbat la barbier, ori pe cineva cantarind argint, sau facand orice alta activitate asociata unui comert intens.Veti vizita apoi Raj Ghat, monumentul memorial al lui Mahatma Gandhi, Jama Masjid cea mai mare moschee din India si Chandni Chowk, piata pitoreasca si viu colorata a orasului vechi. Chandni Chowk era centrul comercial in vechiul Delhi, care se trezeste la viata dimineata, atunci cand incepe ziua de munca a comerciantilor. Dupa amiaza veti experimenta contrastul dintre vechi si nou, vizitand New Delhi un exemplu perfect despre cum aceasta tara se schimba din mers, pastrandu-si in acelasi timp neschimbat trecutul.
Proiectat si construit de catre britanici in anii ’20, New Delhi a fost gandit ca un oras cu bulevarde spatioase, cladiri guvernamentale impresionante, parcuri si gradini verzi. In 1911 Regele George V a anuntat mutarea capitalei de la Calcutta la Delhi, iararhitectii sai, Lutyens si Baker, au pus in practica proiectul, construind cel de-aloptulea oras din Delhi: New Delhi. Lutyens a proiectat un oras imperial, cu cladiri de dimensiunile unor palate, asezate de-a lungul bulevardelor largicu trei benzi,strajuite de arbori, punctate cu gradini in stil Mogul si completate cu fantani arteziene si iazuri. A fost nevoie de 20 de ani pentru a se finaliza acest imens proiect, iar ironia sortii a facut ca dupa incheierea lui, englezii sa fie nevoiti sa paraseasca marele subcontinent, in 1947. Veti vizita doua monumente reprezentative ale trecutului glorios al orasului Delhi, Humayun’s Tomb (mormantul Humayun) si Qutub Minar (minaretul Qutub), dupa care veti merge de-a lungul bulevardului ceremoniilorRajpath, trecand pe langa impozantele India Gate (poarta Indiei) si Casa Parlamentului. Spre finalul zilei, veti mai vizita si un templu local. Cazare Delhi la hotelul ales, in tipul de camera specificat.
Ziua 4, 27.02.2012: DELHI – AGRA (B)
In aceasta zi, dupa micul dejun la hotel veti fi condusi spre Agra, pe un traseu care dureaza cca 4-5 ore. La sosire va veti caza la hotel. Dupa-amiaza veti vizita impresionantul Fort Agra, unde vetivedea rand pe rand saloanele acestei rezidente regale. Mergand prin oras veti fi martor al vietii cotidiene, veti vizita bazaruri pestrite si veti trai forfota de fiecare zi a vietii indiene. Monument al Patrimoniului Universal UNESCO, Fortul Agra mai este cunoscut si sub numele de Lal Qila, sau Fortul Rosu si este situat la 2,5 km nord-vest de mult mai renumitulTaj Mahal. Fortul ar putea fi descris mai exact drept orasul regal inconjurat de ziduri. Este considerat cel mai important fort din India, pentru ca aici au locuitmarii Moguli, Babur, Humayun, Akbar, Jehangir, Shah Jahan si Aurangzeb, iar tara a fost guvernata de aici in decursul a lungi perioade istorice. Fortul continea cea mai mare trezorerie de stat sia fost vizitat de ambasadori straini, pelerine si cei mai inalti demnitari care au contribuit la scrierea istoriei Indiei. Inainte de apus, veti merge sa vedeti magnificul simbol al dragostei netarmurite, Taj Mahal. Pe vremea dinastiei Mogul, intre secolele al XVI-lea si al XVII-lea, Agra era capitala marelui Imperiu Mogul, perioada in care a devenit un centru al artei, stiintei, comertului si culturii. Originile orasului sunt obscure, insa se spune ca fondatorul acestuia a fost Babur, bunicul lui Akbarcel Mare, cel care a facut ca Agra sa devina maret. Scurta epoca de aur a orasului Agra a luat sfarsitin secolul al XVII-lea, odata cu domnia lui Shah Jehan, inteligenta creatoare care a conceput Taj Mahal, in memoria sotiei sale Mumtaz, care a murit la nasterea celui de-al 14-lea copil.
Constructia monumentului Taj Mahal a inceput in anul 1631 si se crede ca a durat 20 de ani, cu participarea a 20.000 de mesteri si muncitori care au muncit fara oprire. Se spune ca proiectul si realizarea apartin renumitului arhitect Ustad Ahamad Lahori, iarlegenda spune ca odata terminata constructia, Shah Jehan a taiat mainile arhitectului si l-a orbit, pentru ca acesta sa nu mai fie capabil niciodata sa ridice un monument asemanator. Ceea ce confera unicitatea Taj Mahal este pastrarea perfecta a proportiei, feminitatea distincta, modul de realizare a constructiei si ornamentele. Exteriorul din marmura reflecta nuante roz-aurii la rasaritul si apusul soarelui, iar in timpul zilei marmura este de un alb ametitor. Iti va fi imposibil sa vizualizezi Taj Mahal in alte imprejurimi decat in gradinile luxuriante din jurul sau, cu elestee si cursuri de apa, care reprezinta Paradisul in conceptia islamica. Atunci cand Mogulii au adus acest concept in India, ei l-au ridicat la un rang incomparabil in istorie. Veti admira un minunat apus de soare la Taj Mahal, dupa care va intoarceti la hotel. Cazare Agra la hotelul ales, in tipul de camera specificat.
Ziua 5, 28.02.2012: AGRA – JAIPUR (B)
Dupa micul dejun, veti pleca de la hotel spre Jaipur, pe un traseu care dureaza aproximativ 5-6 ore. Veti face o oprire pentru a vizita Fatehpur Sikri, aflat la o ora de condus de Agra. Fatehpur Sikri a fost orasul imperial al Dinastiei Mogulilor intre 1571-1584, fiind construit de catre Imparatul Mogul Akbar. Grandoarea arhitecturala a acestui oras parasit nu poate fi descrisa in cuvinte, nu poti decat sa traiesti personal experienta aurei pe care o emana aceste magnifice edificii, vizitandu-le. Fatehpur Sikri este cea mai populara atractie ce poate fi vizitata intr-o excursie de o zi cu plecare din Agra, este orasul Taj-ilor si capitala invincibililor Moguli. Astazi, intrand in Sikri prin Poarta Agra, una dintre cele noua porti de intrare, in drum spre complexul palatului, in fata ochilor iti apare mai intai Diwan-I-Aam, sau sala audientelor publice. Este o uriasa curte interioara inconjurata de ziduri unde se ascultau petitiile, se anuntau proclamatiile, erau primiti ambasadorii si se organizau festivitatile. Mediteaza putin la misterioasa pustietate a acestui oras capitala, care a fost abandonat dramatic la cativa ani dupa ce a fost construit. Era un veritabil oras de poveste, iar ruinele sale se pastreaza inca, aproape in conditiile initiale. Nu e greu sa-ti imaginezi cum trebuie sa fi fost viata la curte in zilele grandorii sale. Veti continua drumul spre Jaipur, iar la sosire va cazati la hotel. Cazare Jaipur la hotelul ales, in tipul de camera specificat.
Ziua 6, 29.02.2012: JAIPUR (B)
In aceasta dimineata, dupa micul dejun, veti fi transferati pana la Fortul Amber cu un jeep, dupa care veti urca spre fort pe spatele elefantilor. Fortul Amber este un minunat exemplu de arhitectura Rajput, cu terase si metereze, reflectate in oglinda Lacului Maota de la poalele sale. La interior veti descoperi diverse sali regale decorate cu sculpturi din fildes, oglinzi si sticla, completate de picturi murale deosebite. Trecand dintr-o camera in alta, in aceasta structura magnifica, veti simti istoria si veti vizualiza grandoarea unui regat ce nu a fost niciodata cucerit. La pranz va intoarceti la hotel si aveti restul zilei libera la dispozitie. Cazare Jaipur la hotelul ales, in tipul de camera specificat. Nota: plimbarea pe elefanti la Fortul Amber nu poate fi rezervata in avans, datorita numarului foarte limitat de elefanti. Din acest motiv, va sfatuim sa plecati dimineata foarte devreme de la hotel, pentru a ajunge in timp util la for
Perioada | 5 |
---|---|
24-Feb-12 - 03-Mar-12 | 1090 |
Note:
Total Oferte de Turism (368)
Ultimele Oferte Turistice Postate:
Construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, Madridul a devenit capitală în 1561