Va invitam sa explorati INDOCHINA, un taram misterios, aproape necunoscut lumii moderne, cu oameni calzi si primitori... Circuitul incepe cu stravechea civilizatie lacustra a VIETANAMULUI, un amestec de culturi care se imbina intre fluvii si rauri, intre jungle si plaje, intre temple vechi si zgarie nori moderni, si continua cu exoticul si misteriosul LAOS care pastreaza romantismul traditiei …
ZIUA 1 – 18.03.2012: Bucuresti – Ho Chi Minh (Saigon)
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda ora 13:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu zborul companiei Air France AF 1889 (15:25 / 17:30) si mai departe spre HO CHI MINH cu zborul AF 144 (23:25 / 16:55) (via Bangkok).
ZIUA 2 – 19.03.2012: Ho Chi Minh
Sosire la Ho Chi Minh la ora 16:55. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel. Pe drum veti asculta o prezentare a celui mai mare oras vietnamez (fost Saigon), cu o vechime de numai 300 de ani, centru cultural, educational, comercial si turistic, cunoscut candva ca “Perla Orientului Indepartat”, aflat la confluenta intre occident si orient. Cina si cazare la hotelul Windsor Plaza 5* (sau similar).
ZIUA 3 – 20.03.2012: Ho Chi Minh
Mic dejun. Tur de o zi al orasului Ho Chi Minh – fost Saigon, capitala economica a Vietnamului: incepem cu cartierul chinezesc “Cho Lon” si impresionantul sau bazar Binh Tay, Templul Thien Hau, pagoda Giac Lam – cea mai veche din Saigon, pagoda Vinh Nghiem si marele sau sanctuar, templul Doamnei Chineze, vizita la o fabrica de lac ce a ramas marturie a traditiei vietnameze, vechea cladire a Postei din Saigon, vizitarea buticurilor de pe vestita strada Ton That Thiep. Dupa-amiaza vom descoperi vechile cartiere rezidentiale coloniale unde se afla Primaria, Opera, Catedrala Notre-Dame din sec XIX, una dintre cele mai splendide si tipice cladiri de inspiratie arhitecturala franceza, palatul Reunificarii (exterior), un simbol al vechiului Guvern al Saigonului dinainte de 1975 care aminteste de trista istorie a Razboiului Ideologic Vietnamez. Timp liber pentru cumparaturi la Ben Thanh Market – piata tipica vietnameza unde veti gasi bijuterii, matase, piele, statuete din lemn, totul la preturi extrem de atractive. Cina cu muzica, dansuri traditionale si prezentarea obiceiurilor de nunta la vietnamezi. Cazare.
ZIUA 4 – 21.03.2012: Ho Chi Minh – Cai Be – Vinh Long – Can Tho
Mic dejun. Plecare spre Cai Be situat in inima Deltei Mekongului, unde fluviul se imparte intr-o vasta retea de canale si golfulete. Delta este o mare sursa de hrana pentru Vietnam (culturi de orez, si fructe tropicale ca durian, mango, rambutan, etc.). Imbarcare pentru o croaziera pe Mekong pana la Vin Long. In drum se viziteaza piata plutitoare de la Cai Be, o veche casa coloniala si un atelier de artizanat. Pranz intr-o gradina in aer liber, unde veti degusta specialitatea locala, pestele “Ureche de Elefant”.
Continuare cu autocarul spre Can Tho, principalul oras din Delta Mekongului. Drumul trece mai intai pe Marele Pod (cel mai lung din Vietnam 1.600 m) peste Fluviul Anterior (brat al fluviului Mekong), construit de francezi si apoi traverseaza Fluviul Posterior (brat al fluviului Mekong), cu un ferry-boat. Sosire in cursul serii. Cina si cazare la hotel Golf Can Tho 4*(sau similar). ZIUA 5 – 22.03.2012: Can Tho – My Tho – Hoian
Mic dejun. Imbarcare, dimineata devreme, pentru a vizita piata plutitoare de la Cai Rang, cu “halele plutitoare”, unde se aduna zilnic ambarcatiunile pline de fructe si legume si apoi vizitarea unei case tipice, construita in anul 1.800, locul unde s-a filmat productia franceza “Amantul”(se merge pe jos cca.15 minute). Plecare spre Ho Chi Minh, cu oprire la Dong Tam, pentru a vizita o crescatorie de serpi in scopuri medicinale. Plecare cu avionul la Danang, sosire si transfer cu autocarul la Hoi An. Cina. Cazare hotel River Beach Resort 4* (sau similar).
ZIUA 6 – 23.03.2012: Hoian – My Son – Hoian
Mic dejun. Incepem un adevarat pelerinaj catre “Tinutul Sfant” My Son, aflat sub patrimoniul UNESCO si pe care istoricii francezi l-au denumit ”Valea Regilor”, unde se gasesc ruinele disparutului regat Champa, a carui era de aur a fost intre sec. VII -XVI. Dupa intoarcerea la Hoian vom face un tur pietonal pentru a descoperi stralucirea acestui orasel antic, construit intr-o armonie de stiluri arhitecturale, cu stradute inguste, case joase cu aspect chinezesc, temple de clan vechi de sute de ani si pagode viu colorate. Vom putea vedea vechile case medievale, dar si superbe lucrari arhitectonice din sec. XV, cum sunt: Podul japonez cu acoperis din tigla sau Templul Phuc Kien – locul de intalnire a congregatiei chinezilor cantonezi. Cina si cazare.
ZIUA 7 – 24.03.2012: Hoian – Danang – Hue
Mic dejun. Transfer la Da Nang trecand prin Trecatoarea Norilor, de unde avem o frumoasa panorama spre Hue si Da Nang. In Da Nang vom vizita: satul sculptorilor, muntele de marmura si muzeul arheologic Champa unde se afla cea mai bogata colectie de vestigii ramase de la civilizatia disparuta. Ziua continua cu deplasarea spre orasul regal Hue, vechea capitala din perioada 1802 – 1945, sub administratia a 13 imparati. Descoperim mai intai orasul cu ciclo – ricsa si apoi vizita la piata Dong Ba. Cina si cazare la Hue, hotel Huong Giang 4* (sau similar).
ZIUA 8 – 25.03.2012: Hue
Mic dejun. Descoperim Cetatea Imperiala cu Poarta Amiezii, Palatul Armoniei, urnele celei de a noua dinastii, Galeria Regala, etc. Urmeaza vizitarea Mausoleul Imparatului Khai Dinh si in continuare Mausoleul regelui Tu Duc, cel mai longeviv conducator al Vietnamului. Dupa-amiaza, croaziera cu un vas-dragon pe Raul Parfumat si vizita la Pagoda Thien Mu, una dintre cele mai vechi si frumoase structuri arhitectonice de cult din Hue. Cina. Cazare.
ZIUA 9 – 26.03.2012: Hue – Hanoi
Mic dejun. Transfer la aeroport si plecare la ora 08:55 la Hanoi, oras legendar, fondat in anul 1010, chintesenta a civilizatiei orezului din delta Raului Rosu. Tur panoramic de oras: Mausoleul si fosta resedinta a lui Ho Chi Minh (exterior), Pagoda cu un singur stalp, Muzeul literaturii. Plimbare cu ciclo-ricsa pe stradutele din orasul vechi. Seara, spectacol de marionete pe apa. Cina. Cazare la hotel Ha Noi 4* (sau similar).
ZIUA 10 – 27.03.2012: Hanoi – Halong Bay
Mic dejun. Plecare spre celebrul golf de la Halong, care face parte din golful Tonkin. Imbarcare la ora 12:30 pe un vas traditional de 3* (jonca cu panze), pentru o croaziera mirifica, intr-un cadru natural unic, printre miile de insule si insulite care rasar din apa azurie a golfului, o veritabila opera de arta a naturii, captivanta si uimitoare, intrata in patrimoniul UNESCO. Pranz si cina cu specific pescaresc la bord. Vizitarea grotelor naturale si posibilitate de a face baie in apele de clestar ale golfului. Cazare pe vas.
ZIUA 11 – 28.03.2012: Halong Bay – Hanoi – Luang Prabang
Mic dejun. Dimineata incepe cu navigarea spre insula Hon Dau, grotele de la Luon, Bai Tu Long, Bai Tho. Golful Halong cuprinde mii de insule de calcar, botezate dupa forma lor; de exemplu vom intalni Insula Banana, Broasca Testoasa, etc., insa foarte multe nu au fost inca explorate si botezate. Pranz. Intoarcere in port catre ora 12:00 si plecare cu autocarul la Hanoi si mai departe cu avionul la Luang Prabang (18:25 / 19:25). Sosire. Cina. Cazare la hotel De Lyon 3* (sau similar).
ZIUA 12 – 29.03.2012: Luang Prabang
Mic dejun. Descoperim vechea capitala a Laosului, Luang Prabang, cu cele 50 de temple, este un oras incarcat de cultura si istorie, care a fost inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in 1995. Luang Prabang a devenit o destinatie turistica cunoscuta in intreaga lume pentru templele construite in perioada colonizarii franceze. Turul cuprinde vizita la Palatul Regal, devenit Muzeul National, apoi templele Wat Visun, Wat Mai, Wat Aham, Wat Xieng, Wat Senaram, la care se ajunge urcand 328 trepte pe colina Phousi, de unde se ofera o frumoasa panorama asupra orasului si imprejurimilor. Seara se poate vizita bazarul de noapte, care ofera interesante obiecte de artizanat local, sculpturi in lemn si confectii specifice zonei de munte din Laos. Cina si cazare.
ZIUA 13 – 30.03.2012: Luang Prabang – Vientiane
Mic dejun. Dimineata devreme, se poate vedea interesantul spectacol oferit de sutele de calugari in robe de culoarea sofranului, insirati pe strada Sisavang pentru a primi ofrandele din partea locuitorilor (in principal hrana) – un spectacol unic generat de traditiile religioase din aceasta tara. Transfer la aeroport pentru zborul QV 110 (10:50 / 11:30) spre Vientiane, capitala Laosului, oras linistit si pitoresc, cu o mare diversitate de temple si pagode. Dupa sosire vom incepe explorarea orasului care implica: vizita la Wat Sisaket construit in anul 1818 (care adaposteste mii de statuete in miniatura infatisandu-l pe Budha), Arcul de Triumf inspirat de cel de la Paris, apoi templele Wat Ho Phakeo, un templu regal construit in anul 1565, osuarul That Luang si piata centrala Talat Sao. Cina. Cazare la hotel Lao Plaza 4* (sau similar).
ZIUA 14 – 31.03.2012: Vientiane – Phnom Penh
Mic dejun. Transfer la aeroport si plecare cu zborul VN 841 (10:20 / 11:50) spre Phnom Penh, capitala Cambodgiei, oras care pastreaza farmecul traditional al arhitecturii khmere si al colonizarii franceze, numit odinioara Perla Asiei de Sud-Est. Dupa instalarea la hotel, descoperim Muzeul National, constructie in stil khmer care adaposteste peste 5.000 de exponate din toate perioadele istoriei tarii, apoi Palatul Regal (daca este posibil in aceasta zi), construit de regele Norodom in anul 1866 si in a carui pagoda centrala se afla Buddha de Smarald din sticla baccarat, confectionat in anul 1769, templul Wat Phnom cu pagoda dedicata zeitei
Perioada | 5 |
---|---|
18-Mar-12 - 04-Apr-12 | 2641 |
Note:
Total Oferte de Turism (368)
Ultimele Oferte Turistice Postate:
Construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, Madridul a devenit capitală în 1561