CIRCUIT CHINA 10 ZILE PASTE 2012
TIP VACANTA: CIRCUIT 10 zile / 7 nopti
DATA DE PLECARE: 11.04.2011
Dincolo de ceea ce stie despre ea, ca este cea mai intinsa si mai populata tara de pe glob, Chinaeste una dintre cele mai semnificative civilizatii ale lumii, alaturi de Egipt, Mesopotamia si India. China se identifica cu Tibet, Muntii Himalaya si Marele Zid Chinezesc si nu numai.
China este o lume intreaga, o lume a inovatiilor revolutionare, a monumentelor maiestuase, a contrastelor, a unui popor greu incercat. Este tara care a realizat o punte de legatura intre tarile asiatice, europene si africane, aducand o contributie importanta la schimburile materiale si spirituale dintre Est si Vest, prin vestitul Drum al Matasii, acum 2000 de ani.
De la relieful colinar, pana la cele mai inalte lanturi muntoase din Himalaya, de la Podisul Tibet si Marea Campie Chineza traversata de Fluviul Galben pana la zonele aride din Deserturile Takli Makan si Gobi, China iti ofera privirii o diversitate uluitoare de forme de relief si vestigii ale unei stravechi civilizatii, civilizatia chineza.
Cand pornesti intr-o calatorie spre aceasta lume, nu poti sa nu te gandesti la ce te va astepta dincolo de descrierile geografice sau comerciale ale Chinei, dar odata ajuns aici, nu te vei satura admirand-i minunile; rezultate spectaculoase ale imbinarii mestesugite intre forta si finete ajutate de puterea mintii, Zidul Chinezesc, minune a ingineriei antice, Armata de teracota, sclipitoare strategie militara dar si religioasa, Orasul interzis, resedinta imparatilor chinezi pentru sute de ani, Shanghai, Parisul Orientului sau impresionanta constructie contemporana, hidrocentrala Three Gorges Dam.
Cel mai grandios obiectiv al civilizatiei umane, Marele zid Chinezesc strabate partea de nord a orasului Beijing si 8 provincii sau regiuni autonome, avand o lungime de peste 6.400 km. Construit din pietre, caramida si pamant batatorit, cu o inaltime pe alocuri de 10 m, zidul a fost gandit ca o structura de aparare impotriva hoardelor mongole din nord. In zonele nu foarte inalte, zidul este suficient de lat, astfel incat sa incapa doua masini una langa alta si este singurul obiectiv arhitectonic construit de om care poate fi observat din cosmos.
Ajuns in China, pasesti intr-o lume in care totul este posibil, de la delicatetea matasurilor si a portelanului chinezesc la rezistenta si durabilitatea Portii Tiananmen. Nu puteti rata sansa de a participa la o ceremonie de servire a ceaiului sau sa vizitati casele construite de-a lungul canalelor care traverseaza orasele si pravaliile vechi, ramase neschimbate de sute de ani.
China este experienta vie, care te va face sa-ti amintesti oricand de diversitatea si puterea de creatie a mintii umane; este dovada autodepasirii continue.
Ziua 1, 11.04.2012: BUCURESTI – SHANGHAI
Veti ajunge la Aeroportul International Henri Coanda din Bucuresti, iar dupa formalitatile de check-in, va veti imbarca pentru zborul international.
Ziua 2, 12.04.2012: Sosire la SHANGHAI
La sosirea in Shanghai veti fi intampinati de reprezentantul nostru local si veti fi transferati la hotel (SIB).
Shanghai este astazi adevarata capitala a Chinei. Aceasta metropola uriasa, unul dintre cele mai populate si mai mari orase ale lumii este totodata si cel mai puternic motor economic al tarii. Fostul sat de pescari a devenit astazi un important centru de afaceri, centru financiar si unul dintre cele mai aglomerate porturi din China.
Shanghai si-a dobandit reputatia internationala si prin excelenta bucatarie ce include mai mult de 10.000 de specialitati culinare, aici aflandu-se unele dintre cele mai bune restaurante in China, dar oricand veti putea alege sa luati masa pe strada cumparand de la vanzatorii care isi fac aparitia la ora pranzului.
Dupa check-in la hotel veti incepe vizita orasului Shanghai, cu ghid vorbitor de limba engleza (SIB). Veti vizita renumitul cartier Bund, dominat de cladiri mai vechi, construite in stilul arhitectural european. Cartierul Bund (care inseamna chei) este si centrul financiar al orasului. Zona Bund se intinde pe mai mult de 1,6 km pe malurile Raului Huangpu. Pe vremuri era cunoscut ca Wall Street–ul Asiatic, fiind strajuit pe ambele parti de cladiri in stilul anilor ’30. Parcul Bund ce se intinde pe toata lungimea cheiului, este un loc popular pentru intalnirile intre chinezi si vizitatorii straini si ocazional, pentru artisti. Dimineata devreme vin aici tineri si batrani ce practica tai-chi, arte martiale si dansuri de societate. Pe strazile inguste veti descoperi boutique-uri incantatoare si restaurante in stilul anilor ’20 – ’30.
Veti face apoi o incursiune pe Strada Nanjing, importanta artera pietonala si una dintre cele mai aglomerate zone de shopping din lume.
Cazare la Shanghai la hotelul mentionat, in tipul de camera specificat.
Ziua 3, 13.04.2012: SHANGHAI (B)
Dimineata, dupa micul dejun, veti vizita Gradina Mandarinilor Yu, construita in secolul al XVI-lea, un amestec pitoresc de case, lacuri, dragoni din piatra, copaci arcuiti si flori, care inconjoara podul construit in zig-zag. Gradina este una dintre cele mai caracteristice stilului chinezesc, respectand conceptul arhitectural al Dinastiei Ming. Veti descoperi acest mic paradis in mijlocul unui labirint de alei. O plimbare prin acest labirint iti creaza o placere deosebita, dandu-ti in acelasi timp ocazia de a descoperi nenumaratele chioscuri si pavilioane, micile curti ce-ti rasar in cale de o parte si de alta a aleii cu dragoni ce serpuieste in interior.Veti vizita apoi Vechiul Oras Shanghai, cu alei inguste serpuitoare si veti descoperi aici bazarul, unde puteti achizitiona obiecte artizanale traditionale, restaurantele de dincolo de pod si celebra Ceainarie Wu Xing Ting, unde veti putea servi un ceai aromat (optional).
Veti avea intreaga dupa-amiaza la dispozitie pentru a explora metropola chineza pe cont propriu.
Cazare la Shanghai la hotelul mentionat, in tipul de camera specificat.
Ziua 4, 14.04.2012: SHANGHAI (B)
Dimineata dupa micul dejun, veti vizita Templul Statuilor de Jad ale lui Buddha. Doua dintre cele mai renumite statui de jad ale lui Buddha sunt gazduite de acest templu. Una dintre acestea este din jad alb, reprezentandu-l pe Buddha in pozitie verticala, iar cealalta este din jad verde, in pozitia intins, o reprezentare extrem de rara. Statuia din jad verde a fost adusa din Burma in anul 1881 de catre un calugar chinez. Fiecare statuie este sculptata intr-o singura piatra de jad.
Mai tarziu veti vizita Piata Poporului, unde se afla cladirea municipalitatii si alte cladiri de interes public. In continuare veti vizita Muzeul de Arta si Istorie din Shanghai, infiintat in 1952. Este unul dintre cele mai importante muzee din China, datorita uluitoarelor colectii pe care le expune. Muzeul este renumit pentru impresionanta colectie de obiecte din bronz Shang si Zhou, ceramica si vase din lut.
Puteti servi masa de pranz intr-unul dintre restaurantele selecte din zona (optional).
Veti avea intreaga dupa-amiaza la dispozitie pentru a explora orasul pe cont propriu.
Seara veti fi transferati la gara (SIB) pentru o calatorie inedita cu trenul de la Shanghai la Xian (SIB). Veti petrece noaptea in tren, in cuseta vagonului de dormit.
Ziua 5, 15.04.2012: XIAN (B)
La sosirea in Xian veti fi transferati la hotel (SIB), unde veti servi micul dejun. Regiunea este locuita de mai bine de un milion de ani, iar dinastiile regale si imperiale si-au stabilit resedinta aici de-a lungul mileniilor. Fara indoiala acesta este leaganul civilizatiei chineze. Imaginati-va ca timp de mii de ani toti imparatii, generalii si ministrii au fost inmormantati in aceasta regiune. De aici China a stabilit celebrele drumuri ce duceau la Roma, incepand un comert de o amploare fara precedent. Drumurile serveau adesea pentru transmiterea informatiilor militare, religioase, filosofice si de tehnica moderna. In timpul Dinastiei Tang, Xian a fost cea mai mare metropola din lume, avand o populatie internationala.
Veti vizita locul in care se gaseste celebra Armata de Teracota, una dintre cele mai importante descoperiri arheologice ale secolului al XX-lea, localizata la cativa kilometri de orasul Xian. Se spune ca aceasta armata intarea paza la Mormantul Imparatului Qin si a fost realizata la inceputul erei noastre la ordinul imparatului, care se temea ca nu va mai fi aparat in timpul trecerii sale spre Regatul Mortilor. Desi un mare numar de statui s-a erodat din cauza vremii, unele fiind vandalizate de cuceritori, multe dintre acestea au fost restaurate, iar privelistea acelor mii de soldati in picioare, in marime naturala, ofera un spectacol inedit, ce iti taie respiratia.Puteti servi masa de pranz intr-un restaurant local (optional).
Veti vizita apoi zona musulmana si Marea Moschee din Xian, datand din secolul al XIV-lea. De o exceptionala frumusete, acest edificiu combina elementele stilurilor decorative Han si Tibetan cu caracteristicile islamice, oferite in dar de buddhistii chinezi si tibetani. In fiecare vineri aici vin pentru rugaciune aproximativ 10.000 de musulmani, insa
la sarbatorile importante numarul acestora poate atinge chiar si 20.000 de persoane. In 1998 inima Cartierului Musulman si piata islamica au suferit unele modificari, pentru a se adapta dezvoltarii urbane.
Cazare la Xian la hotelul mentionat, in tipul de camera specificat.
Ziua 6, 16.04.2012: XIAN (B, L)
Dupa micul dejun veti admira Zidul Vechii al Orasului Xian, construit in timpul Dinastiei Ming, unul dintre cele mai cunoscute obiective din Xian si unul dintre cele mai bine conservate segmente de zid din cuprinsul tarii. Veti vizita apoi Marea Pagoda a Gastii Salbatice, una dintre cele mai vechi constructii din Xian si un edificiu sacru pentru buddhisti. Pagoda se afla in suburbia orasului Xian, la o distanta de aproximativ 4 km de centru, fiind localizata in complexul de temple Da Ci’en. Aceasta este una dint
Perioada | 5 |
---|---|
11-Apr-12 - 20-Apr-12 | 1390 |
Note:
Nu este nici o poza asociata acestei oferte turistice de vacanta. |
Total Oferte de Turism (368)
Ultimele Oferte Turistice Postate:
Construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, Madridul a devenit capitală în 1561