SERVICII INCLUSE
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Frankfurt – Beijing si Shanghai – München – Bucuresti
- transport continental cu avionul pe rutele: Beijing – Kunming, Zhongdian – Kunming, Kunming – Changsha, Zhangjiajie - Shanghai
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
- 12 nopti cazare in hoteluri de 4*
- mic dejun bufet cu mancare internationala, 4 dejunuri si 9 cine (conform program), cu mancare traditionala chinezeasca, care include si un pahar de bautura racoritoare
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- taxele de intrare la obiectivele mentionate in program
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
- BONUS: asigurare storno si medicala inclusa indiferent de varsta
SERVICII NEINCLUSE
- taxele de aeroport si securitate pentru zborurile intercontinentale aprox. 475 euro/pers. si pentru zborurile interne aprox. 170 euro/pers., care se platesc o data cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- taxa viza China: 70 euro/pers.
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
- bacsisuri: 60 euro/pers. pentru ghizi, soferi, ajutori de soferi, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local
PROGRAM
Circuit Clasic China 15 zile
ZIUA 01 / 08.09.2016: BUCURESTI – FRANKFURT – BEIJING
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 11:45 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Frankfurt cu zborul companiei Lufthansa LH 1419 (13:45 / 15:40) si mai departe spre Beijing cu zborul LH 720 (17:10 / 08:30).
ZIUA 02 / 09.09.2016: BEIJING
Sosire la ora 08:30 la Beijing, intalnire cu ghidul local, care ne va insoti pentru o prima vizita a orasului. Beijing, capitala Republicii Chineze, cunoscuta si sub numele de Peking, adaposteste peste 17 milioane de locuitori, fiind perceput de chinezi ca “un taram al fagaduintei†datorita posibilitatilor multiple de petrecere a timpului. Totodata, Beijing ramane unul dintre cele mai incarcate orase de istorie ale Chinei, detinand o colectie incredibila de obiecte istorice si de arta, expuse in mai mult de 50 de muzee, numeroase teatre si centre culturale. Vom vedea in aceasta dupa-amiaza celebra piata Tian’An Men, cea mai mare piata publica din lume, intinsa pe 40 de hectare, care gazduieste un amestec impresionant de monumente antice si moderne, fiind situata in inima orasului. Transfer pentru cazare la Hotel Park Plaza West Beijing 4* (sau similar). Cina la renumitul restaurant “Rata Pekinezaâ€, unde vom servi specialitatea cu acelasi nume, o delicatesa apreciata pentru crusta sa subtire si crocanta obtinuta prin coacere la flacara.
ZIUA 03 / 10.09.2016: BEIJING – KUNMING
Mic dejun. In aceasta dimineata vom vizita Palatul Imperial (Orasul Interzis), un complex de cladiri construit de imparatul Yongle (acelasi care a construit si Templul Cerului), in care au locuit 24 de imparati din dinastia Ming si Qing si care, cu cele 9.000 de camere, este cel mai mare din lume; cateva dintre marile sali sunt folosite ca muzee care adapostesc impresionante colectii ale artei chinezesti. Cladirile interioare sunt construite din lemn pe fundatie de piatra si poarta nume precum armonie, puritate, liniste sau longevitate. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Kunming, orasul primaverii eterne datorita climatului bland si a florilor pline de culoare. Kunming, capitala provinciei Yunnan, situata in sud-vestul Chinei, la granita cu Vietnam, Laos si Myanmar, are o istorie de peste 2.400 ani, fiind astazi un important centru politic, economic si cultural. Orasul are un numar impresionant de muzee, galerii, universitati si temple, printre care unul din timpul dinastiei Ming. Kunming fascineaza prin alaturarea dintre vechi si nou si nu rareori putem fi surprinsi de faptul ca o casa veche din lemn sta inca in imediata vecinatate a unui zgarie-nori. Kunming, fosta poarta a Drumului Matasii, are de asemenea o frumoasa si foarte bogata gradina botanica. Sosire, transfer, cina si cazare la Hotel Xiqiao 4* (sau similar).
ZIUA 04 / 11.09.2016: KUNMING – SHILIN – KUNMING
Mic dejun. Astazi vom face o excursie de neuitat, la aprox. 85 km departare de Kunming, unde mii de stanci inalte strapung pamantul pe o suprafata de aprox. 400 km�, pentru a forma ceea ce localnicii numesc Shilin, adica Padurea de Piatra, care pe vremea Dinastiei Ming era cunoscuta drept “intaia minune a lumiiâ€, astazi declarata Patrimoniu Mondial UNESCO. Geologic, formatiunile bizare care variaza din punct de vedere al formei si al inaltimii, au fost modelate in calcar, de ploaie si de vant in urma cu peste 270 milioane de ani, drept pentru care exista si un numar insemnat de pesteri pline de stalactite, stalagmite, stalpi si iazuri cu apa. Printre stancile cele mai faimoase se numara Silueta Ashimei – personaj de legenda pentru populatia locala, Sani, Cantecul lui Shi Ba Xiang, Varful Lotusului, Tulpina Cerului, Varful spadei, Chemarea departarii, ale caror povesti le vom afla de la ghizii locali. Multe legende au izvorat de-a lungul timpului din imaginatia locuitorilor Sani, cea mai frecventa vorbind despre stramosii acestui neam si motivul pentru care au ales sa se retraga in acest mediu aparent ostil. In continuarea zilei vom vizita un sat al minoritatii Yi, una dintre cele 56 de minoritati ale Chinei. Intoarcere la hotel pentru cina si cazare.
ZIUA 05 / 12.09.2016: KUNMING – DRUMUL CEAIULUI – YUNNAN – DALI
Mic dejun. Plecare spre Dali, oras din timpul dinastiei Ming, una dintre portile aflate pe drumul matasii, asezat intr-o zona de o rara frumusete, intre argintiul Muntilor Cangshan cu varfuri de 3.500 m inaltime si Lacul Erhai, de culoarea jadului. Pe parcurs vom vizita orasul vechi Yunnan, aflat pe vechiul drum al ceaiului, la fel de cunoscut in vremurile stravechi ca drumul matasii. Ceaiul a fost descoperit de Imparatul Shennong in anul 2737 i.Hr, in timp ce bea dintr-un vas cu apa fierbinte la umbra unui copac, cand cateva frunze i-au cazut in vas. Drumul ceaiului, care lega provincia Yunnan cu platourile Tibetane, era esential pentru locuitorii Tibetului, ceaiul fiind singura sursa de vitamine a acestora. Sosire la Dali, unde vom vizita cele 3 pagode budiste, dintre care cea mai inalta, Qianxun, cu o inaltime de aprox. 70 m este una dintre minunile arhitectonice ale Chinei dinastiei Tang, asemanatoare Pagodei Gastei salbatice din Xian. In pagoda au fost descoperite statui ale lui Buddha din aur, argint, lemn si cristal precum si peste 600 de ierburi folosite in scopuri medicinale. Timp liber pentru plimbare in orasul vechi. Cina si cazare la Hotel Lan Li Ge 4* (sau similar).
ZIUA 06 / 13.09.2016: DALI – XIZHOU – LIJIANG
Mic dejun. Dimineata vom face o croaziera pe Lacul Erhai, dupa care vom vizita Xizhou, care in traducere inseamna prefectura fericita, un sat cu aprox. 2.500 de rezidenti care isi pastreaza aparenta traditionala, ocupandu-se cu agricultura si bucurandu-se de o viata linistita. Mai mult de 100 de locuinte din Xizhou sunt trecute in patrimoniul cultural, caracteristic fiind echilibrul intre simplitatea si eleganta detaliilor. Plecare spre Lijiang, cel mai bine pastrat oras antic din China, declarat Patrimoniu Mondial UNESCO in anul 1997. Orasul vechi pastreaza culoarea locala, cladirile de aici fiind chintesenta mostenirii culturale a regiunii. Cina si cazare la Hotel Hexi 4* (sau similar).
ZIUA 07 / 14.09.2016: LIJIANG – BAISHA – LIJIANG
Mic dejun. Vom incepe ziua cu o plimbare prin Parcul Dragonului Negru, incojurat de coline inalte, care apara suprafata apelor de vanturile de munte, o intruchipare a linistei si echilibrului, caracteristicile chinezesti traditionale. Vom vizita apoi Muzeul Dongba, muzeul minoritatii Naxi care traieste langa munti, descendenta din nomazii tibetani, avand multe lucruri comune cu acestia, la ei intalnindu-se si astazi, puternice urme de matriarhat. Zeitatea lor suprema este Sanduo, protector al tuturor celor care au viata, care este reprezentat imbracat in alb, calarind un cal tot alb. Religia lor, Dongba, in traducere inteligent, reprezinta un amestec animist in care omul si natura sunt pe jumatate frati, cu acelasi tata dar cu mame diferite. Continuam cu vizitarea satului Baisha, localitatea nisipului alb, pentru a admira frumoasele fresce ale templului cu acelasi nume, care dateaza din timpul dinastiei Ming. Frescele ne vor “spune†povesti taoiste, budiste si tibetane privite prin ochii celor din populatiile Naxi, Tibetane, Bai si Han. Tot aici vom vedea faimoasa fresca, Sidarta Gautama care-l reprezinta pe intemeietorul budismului Sakyamuni. Dejun pe parcusul vizitelor. Intoarcere in Lijiang unde vom avea timp liber pentru plimbare in incantatorul oras vechi, cu stradute pitoresti, magazine si restaurante. Cazare.
ZIUA 08 / 15.09.2016: LIJIANG – ZHONGDIAN
Mic dejun. Itinerarul zilei ne va conduce spre Canionul Saltul Tigrului, care are o lungime de 16 km si inaltimi cuprinse intre 2.500 – 3.000 m, o zona deosebit de pitoreasca, in care cel mai fotografiat loc este portiunea unde canionul are o latime de doar 30 m, iar torentii de apa curg extrem de vijelios. Vom pleca apoi spre Zhongdian, un pitoresc orasel tibetan, asezat in nord-estul provinciei Yunnan, aflat in Himalaya, care in anul 2001 si-a schimbat numele in Shangri-La, denumire care exprima paradisul pe pamant, o tara a fe
Note:
Nu este nici o poza asociata acestei oferte turistice de vacanta. |
Total Oferte de Turism (217)
Ultimele Oferte Turistice Postate:
Construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, Madridul a devenit capitală în 1561