Ambasada României în Regatul Arabiei Saudite
Adresa: Riyadh, King Fahad Quarter,Amin Al Rehany Street,Villa no.8
PO Box: 94319 - Riyadh - 11693
Telefon: 00966-1-263.04.56
Fax: 00966-1-456.99.85
E-mail: office@embrom.org.sa
Secţia politică: political@embrom.org.sa
Secţia economică: economic@embrom.org.sa
Ataşatul apărării: rodefatt@embrom.org.sa
Administrator: administrator@embrom.org.sa
Secţia consulară
Telefon: 00966-1-456.62.05
E-mail: consular@embrom.org.sa
Ambasador: Dl. Ion DOBRECI
Regim pasapoarte
Paşaport simplu: este necesară obţinerea vizei
Paşaport de serviciu:este necesară obţinerea vizei
Paşaport diplomatic:este necesară obţinerea vizei
Perioada de scurt sejur (zile): -
Condiţii de intrare şi regim de şedere
Pentru cetăţenii români care călătoresc în Arabia Saudită este necesară obţinerea vizei de intrare. Durata de şedere permisă de viză este de 30 de zile. Scopurile cele mai frecvente pentru care sunt acordate vizele sunt afaceri, muncă, pelerinaj sau vizită. Vizele turistice pot fi obţinute numai în cadrul turismului organizat. Nu este posibilă obţinerea vizelor la frontieră.Orice cerere de viză trebuie să fie garantată de un „sponsor”. Orice rezident străin depinde de un sponsor saudit şi trebuie să dispună de o carte de sejur (iqama). Legislaţia saudită obligă angajatorul să păstreze paşaportul angajatului. Acesta din urmă nu poate părăsi teritoriul decât după obţinerea de cătreangajator a unei vize de ieşire.
Oamenilor de afaceri şi unor categorii de rezidenţi străini (membrilor de familie de altă naţionalitate, rezidenţilor ne-arabi cu funcţii de conducere în firme locale, rezidenţilor arabi şi membrilor de familie) li se acordă vize de intrare - ieşire, cu multiple călătorii, valabile 6 luni. Pentru cei sosiţi în baza contractelor de muncă, după perioada de probă (de regulă trei luni) se eliberează permise de şedere temporară, valabile doi ani, cu posibilitatea reînnoirii pentru o perioadă similară.
Constituie infracţiuni la regimul intrării şi şederii: trecerea ilegală a frontierei, introducerea ilegală de produse periculoase, folosirea de acte false, implicarea în activităţi contrare ordinii de drept şi securităţii naţionale. La acestease adaugă contravenţiile, între care cea mai serioasă este părăsirea locului de muncă de la un sponsor şi trecerea la un alt sponsor. Vizele se obţin numai de la ambasadele Arabiei Saudite din străinătate.
În România, vizele se pot obţine de la Secţia Consulară a Ambasadei Regatului Arabiei Saudite din Bucureşti (Str. Polonă nr. 6, Sector 1, Telefon: 210-9109; 210-9221, Fax: 210-7093).
Apeluri de urgenta
Reglementări vamale
Nu există sume limită de bani admise la introducerea-scoaterea din Arabia Saudită. Este interzis importul în Arabia Saudită de carne şi produse din carne de porc, droguri, alcool sub orice formă, materiale explozibile şi muniţie. Conform Legii Sharia, (de la caz la caz) se poate aplica pedeapsa capitală pentru introducerea sau consumul de băuturi alcoolice şi droguri.
Construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, Madridul a devenit capitală în 1561