Ambasada României în Republica Peru
(Embajada de RumanÃa)
Adresa: Avenida Jorge Basadre no.690, San Isidro, Lima 27
Telefon: 00-51-1-422.45.87, 440.93.96
Fax: 00-51-1-421.06.09
E-mail: ambrom@terra.com.pe
Ambasador: Dl. Åžtefan COSTIN
Regim pasapoarte
Pasaport simplu: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Pasaport de serviciu: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Pasaport diplomatic: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Perioada de scurt sejur: 90
Condiţii de intrare şi regim de şedere
Cetăţenii români pot călători în Peru, în scop turistic, fără viză, pe o perioadă de până la 183 de zile calendaristice, fără posibilitate de prelungire.
Pentru detalii referitoare la regimul vizelor de intrare în Peru recomandăm consultarea datelor cuprinse pe pagina de informaţii electronice a Ministerului Relaţiilor Externe la adresa http://www.rree.gob.pe/
Apeluri de urgenta
Reglementări vamale
Regulamentul vamal peruan interzice ieşirea din ţară cu obiecte din patrimoniul cultural naţional (ceramică, ţesături, obiecte din aur şi argint). Copiile de pe astfel de obiecte pot fi exportate doar cu acordul Institutului Naţional de Cultură. De asemenea, este interzisă scoaterea din ţară a bijuteriilor din aur şi argint cu o valoare mai mare de 2.000 $, exemplare din flora şi fauna protejate.
În Peru pot fi introduse fără taxe: un aparat de fotografiat cu maximum cinci rolfilme, o cameră video cu maximum 10 casete, un laptop, o maşină de scris manuală sau electrică, medicamente de uz personal, un aparat de radio sau casetofon, cu sursă proprie de alimentare, un instrument muzical, maximum zece compact discuri sau casete audio/video, trei litri de alcool, douăzeci de pachete de ţigări, diverse articole de uz personal şi cadouri, în limita sumei de 300 $ şi care nu sunt destinate comercializării.
Turiştii români pot intra în Peru cu echipamente destinate sporturilor de aventură: paşapoarte, deltaplane, obiecte destinate practicării sporturilor nautice, alpinismului, vânătorii, pe baza unei declaraţii de import temporar.
Pentru armele de foc şi muniţia aferentă, destinate apărării persoanei proprii sau practicării sporturilor, este necesară obţinerea licenţei aferente de la Direcţia de Control a Armelor, Muniţiilor şi Explozibililor de Uz Civil din Lima, iar în afara capitalei de la comandamentele Gărzii Civile. Persoanele care au arme de vânătoare sunt obligate să le prezinte Gărzii Civile, Poliţiei, Gărzii Republicane sau posturilor militare, la cerere, însoţite de licenţele necesare.
Construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, Madridul a devenit capitală în 1561