Ambasada României în Kingdom of Thailand
Adresa: 20/1, Soi Rajakhru, Phaholyothin Soi 5, Phaholyothin Road, Phayathai, Bangkok 10400
Telefon: 00-66-2-617.15.51
Secţia consulară: 00-66-2-617.15.55
Secţia economică: 00-66-2-617.15.54
Fax: 00-66-2-617.11.13
E-mail: romembnk@ksc.th.com
Ambasador: Dl. Radu Gabriel MATEESCU
Regim pasapoarte
Pasaport simplu: este necesară obţinerea vizei
Pasaport de serviciu: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Pasaport diplomatic: nu este necesară obţinerea vizei pentru scurt sejur
Perioada de scurt sejur: 90
Condiţii de intrare si regimul de şedere
Vize. Cetăţenii români care doresc să călătorească în Thailanda au obligativitatea obţinerii unei vize de intrare de la una din reprezentanţele diplomatice ale Thailandei din străinătate.
Nu se acordă viză la frontiera thailandeză.
Pentru o şedere de un an se poate solicita o viza "non-immigrant" la o reprezentanţă diplomatică thailandeză, care înaintează cererea spre aprobare Biroului de Imigrări din Thailanda.
Vizele pentru muncă trebuie solicitate Biroului de Imigrări de către firma thailandeză care doreste să angajeze un străin.
Pot solicita viza de şedere permanentă străinii care posedă viză "non-immigrant" şi au o perioadă continuă de şedere în Thailanda de 3 ani.
Străinul posesor al unei vize de şedere permanentă care doreşte să călătorească în afara Thailandei şi să păstreze dreptul de şedere permanentă trebuie să solicite în prealabil o viză "non-immigrant".
După plecare, străinul trebuie să revină în Thailanda înaintea împlinirii termenului de maxim 1 an, în caz contrar, dreptul de şedere permanentă i se ridică automat.
Un străin trebuie să notifice Biroul de Imigrări cu privire la adresa la care locuieşte, procedură care se repetă la fiecare 90 zile.
Străinilor cărora le-a expirat viza de şedere şi se prezintă din proprie iniţiativă la Biroul de Imigrări, li se aplică o amendă de 200 Baht pentru fiecare zi de depăşire a valabilităţii vizei, dar suma totală a amenzii nu poate depăşi 20.000 Baht (cca. 500 $ SUA). Excepţie fac străinii care şi-au pierdut documentele de călătorie şi se prezintă la Biroul de Imigrări pentru acordarea unei noi vize de şedere temporară în Thailanda pe documentele eliberate de ambasadele statelor de provenienţă.
Permisiunea de revenire
Este obligatoriu să obţineţi “permisiunea de revenire” în cazul în care sunteţi posesor al unei vize de şedere pentru Thailanda, doriţi să călătoriţi în altă ţară şi ulterior să vă întoarceţi în Thailanda înainte de expirarea vizei.
Pentru verificarea condiţiilor particulare de intrare prevăzute de legislaţia naţională thailandeză, modificări ce pot interveni în mod periodic, cuantumul minim al sumelor ce trebuie detinute pe categorii de vize, regimul asigurărilor medicale şi alte detalii necesare obţinerii diferitelor categorii de vize, recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile thailandeze:
Apeluri de urgenta
Reglementări vamale
Introducerea în Thailanda a drogurilor de orice natură este interzisă.
Consumarea, posesia şi vânzarea de droguri este aspru pedepsită de legea thailandeză, cu închisoare de la 6 luni la închisoare pe viaţă.
Sumele care depăşesc limita a 10.000 Euro trebuie declarate la intrarea în Thailanda.
Construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, Madridul a devenit capitală în 1561