Localizare: Locatii Turistice Romania /
Vatra Dornei
Orasul se află într-o depresiune intramontană, la altitudinea de aproximativ 810 m, la confluenta Bistritei Aurii cu Dorna, către care converg culmile Muntilor Calimani (sud) - 2100m, Suhard (nord-vest) - 1932m, Giumalau (nord-est) - 1857m. La aproximativ 19 km spre est pe Valea Bistritei străjuieste creasta crenelata a Muntilor Bistritei (1791m).
Temperatura orasului se situeaza în jurul cifrei de +5,2 şC, osciland între -6 în ianuarie si +15şC în iulie, cu precipitatii de aprox. 800 mm pe cmp. Presiunea atmosferica medie este de 690 mm. Densitatea precipitatiilor este maxima în iunie si iulie însă si precipitatiile din cursul iernii sunt destul de dense, realizand un strat de zapada de 1,1-1,6 m grosime
Vegetatia preponderenta în Bazinul Dornelor este cea din familia coniferelor, alternand spre albiile raurilor cu cele de foioase. Flora în general este de natura alpina. La altitudinea de 1550m creste jneapanul, langa tufisuri de afine, merisoare, ienupar. In rezervatia de la Moara Dracului si Poiana Stampei se întalneste floarea carnivora numita Roua cerului. Muntii Dornelor adapostesc numeroase specii de animale. Intre acestea se afla cerbi, caprioare (capra neagra si muflonul au disparut din cauza vanatului excesiv), ursi, rasi, lupi, vulpi, mistreti, jderi, dihori, bursuci. Dintre pasari nu trebuie uitat cocosul de munte, cocosul de mesteacan, gainusa, iar dintre pesti pastravul, lipanul, mreana si cleanul.
Locatie prezentata de Agentia de Turism " Destinatii Europene
Construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, Madridul a devenit capitală în 1561