România şi Bulgaria ar putea lucra împreună la crearea de oferte comune ale circuitelor turistice care să cuprindă locaţii din cele două ţări, potrivit unui comunicat transmis, marţi, agenţiei NewsIn, de către Ministerul pentru IMM, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale (MIMMCTPL).
La această concluzie au ajuns, marţi, ministrul turismului Ovidiu Silaghi şi Anelia Krushckova, preşedintele Agenţiei de Stat pentru Turism din Bulgaria, în cadrul Târgului Mondial de Turism World - Trade Market, la Londra.
"Cu o lungime a litoralului mai mare cu o treime decât litoralul românesc, Bulgaria şi-a dezvoltat oferta turistică pe specificul litoralului, dar nu beneficiază de diversitatea geografică şi culturală pe care o are România. De aceea, crearea unei oferte comune care să cuprindă locaţii turistice din ambele ţări ar putea aduce mai multi turişti în această zonă a Europei, ambele ţări având numai de câştigat, atât financiar cât şi ca prestigiu turistic", a spus Silaghi.
Ministrul a subliniat şi potenţialul eco-turistic al României şi consideră că acest târg este o foarte bună oportunitate de a relua dialogul cu marii tour-operatori. "Ne-am propus să întărim contactele cu aceştia, să le prezentăm în mod concret ofertele noastre de turism. Ceea ce încercăm să-i convingem pe prietenii noştri din lume, este că România, pe lângă vizibilitate, devine din ce în ce mai atractivă, mai ales din punct de vedere al eco-turismului.”, a declarat Ovidiu Silaghi.
În perioada 12-14 noiembrie, are loc la Londra Târgul Mondial de Turism - World Trade Market. În cadrul manifestaţiei sunt prezenţi 632 de expozanţi, iar România este reprezentată de 28 de companii (operatori aerieni, tour operatori, agenţii de turism, hoteluri). Manifestarea se adresează doar profesioniştilor, publicul larg neavând acces.
Companiile româneşti prezente la târg intenţionează să işi vândă ofertele, să facă contracte pentru toate spaţiile de cazare disponibile şi să-şi adapteze ofertele viitoare la cerinţele turiştilor şi la noile tendinţe mondiale în turism, potrivit MIMMCTPL.
Potrivit datelor MIMMCTPL, în anul 2006 numărul vizitatorilor sosiţi în România din Marea Britanie a fost de 78.732, iar în primul semestru al anului 2007 de circa 50.000. Turiştii britanici care vizitează România sunt atraşi în special de oraşele medievale din zona Transilvaiei, Mânăstirile din Bucovina, vacanţe combinate Bucureşti/munte, turism rural, Delta Dunării şi Marea Neagră.
Construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, Madridul a devenit capitală în 1561